2012/06/21

Lidt om pres

Puh så nåede jeg også endelig til at have sommerferie, en ferie der har været meget tiltrængt. Hvilket jo så rigeligt også kan mærkes her på bloggen – først travlhed med at gøre et projekt færdigt, derefter med at måle et hus til det næste op og så, da jeg troede at nu var det ved at være over – har jeg gennemgået 2½ virkelig forfærdelige dage. Mandag formiddag var jeg oppe og præsentere mit projekt fra dette semester, jeg var godt klar over at det ikke var verdens bedste projekt, som bestemt kunne have brugt noget mere tid – men på en eller anden måde, så blev det en meget kort projektperiode med mange kurser i starten af semesteret. Jeg måtte jo bare gøre det så godt som jeg kunne, bare jeg bestod så betød karakteren ikke så meget for mig. Så jeg var egentlig forberedt på at få nogle hug – men hug i den mængde jeg fik var jeg bestemt ikke klar på, selv mine medstuderende der bare sad og lyttede fandt det virkelig ubehageligt at høre på og ganske urimeligt – istedet for at give respons på projektet blev det meget personligt og blev en kritik af mig (hvilket aldrig har været meningen med disse “kritikker” som de kaldes – men altså sker ind imellem) jeg kan ikke huske at jeg nogen sinde har været ude for noget så ubehageligt før.

Når man så er overkørt og træt så skal der ikke så meget til – så resten af dagen foregik i tåre. Tirsdag tog jeg mig sammen og tog ind på skolen, for at høre nogle af de andre fremlægge deres projektet – lysten var meget lille, tanken om at skulle ind foran den mand der havde tilsvinet mig dagen før var bestemt ikke rar og jeg var fysisk dårlig hele vejen derind. Inde på skolen fik jeg lige snakket lidt med en veninde og blev lidt beroliget – de havde været nogle fjolser resten af dagen også. Ikke at jeg ønsker at mine medstuderende skal have hård kritik, men det var rart at vide at det ikke bare var fordi mit projekt var  dårligt som de gav udtryk for men at de nok havde haft en dårlig dag. Da jeg tog hjem tirsdag var jeg sikker på at jeg nok skulle bestå. Modet begyndte dog at svigte sidst på dagen og tanker fløj hele tiden over på den forfærdelige kritik. Onsdag morgen var jeg helt ødelagt og fuldstændig overbevist om at jeg ville dumpe, hele dagen gik jeg og havde det virkelig dårligt – på grænsen til at kaste op flere gange og med en krop der sitrede konstant, alt sammen af bare nervøsitet.

Det kan være, at jeg lige skal forklare at når man dumper på arkitektstudiet går man ikke bare op til en ny eksamen et par måneder efter uden at forlænge sit studie. Når man dumper på arkitektskolen så dumper man et helt semester, hvilket altså betyder at man forlænger sit studie med et halvt år. At skulle forlænge mit studie med et halvt år (mere) er ikke noget jeg havde specielt lyst til. Gemalen bliver færdig med sin uddannelse til januar og planen er at vi derefter skal flytte fra Aarhus og tilbage til Nordjylland, så selv om et halvt år mere i Aarhus ikke er det værste man kan tænke sig – ville det være med en gemal der skulle gå  og “tuller” indtil jeg blev færdig. Vi glæder os virkelig meget til at flytte nordpå så tanken om at skulle udsætte det var ikke rar.

Onsdag eftermiddag kom der endelig mail fra skolen med min karakter – jeg havde også kun tjekket 4-5 gange i timen hele dagen, jeg bestod! Det var en virkelig stor lettelse og lige nu føler jeg at jeg kan klare hele verden igen. Så nu skulle der gerne til at ske noget herinde igen – nu er det ferietid og det skal nydes!

Jeg beklager hvis dette har været lidt sært at læse om, men som en blanding af lettelse og bearbejning af de sidste dage var jeg bare nødt til at skrive det.

2 tanker om "Lidt om pres"

 1. Hasan

  Hejsa

  Jeg har læst dit indlæg, hvor du fortæller om at dumpe et semester på arktitektskolen.
  Kan du muligvis fortælle mig, om man så skal vente et halvt år, før man går i gang igen?
  fx. hvis man dumper sit 4. semester, så kan man jo ikke fortsætte med den samme klasse, da de rykker til 5.
  og Årgangen før rykker jo op til 3. semester, skal man så vente på at årgangen før en er færdig med deres 3. semester og så hoppe i deres klasser?

  Svar
  1. Lyshaarede

   Hej Hasan
   jeg er ikke helt 100 på hvordan det foregår på arkitektskolen (i Aarhus) nu, strukturen er jo lagt om siden jeg gik der. Men for mit vedkommende dumpede jeg 2. Semester og startede på det igen efter sommerferien, hvor resten af mit hold gik på 3. semester.
   På det tidspunkt blev der lavet et særligt forløb for os der var dumpet, pga. den måde strukturen var bygget på dengang. Fremadrettet betød det ikke andet end at jeg tog bachelor og afgang i januar istedet for juni.
   Jeg kan ikke forestille mig at det nu er sådan at man ikke kan være på skolen i et halvt år bare på grund af et dumpet semester, på kandidatdelen ved jeg at man bare fortsætter, med samme forløb som de andre, og det vil jeg også tro at man gør på bachelordelen, med den forskel at når de andre laver deres bachelor, så laver man selv “bare” en semesteropgave.
   Håber mit svar gav dig lidt klarhed og, prøv evt at tage kontakt til studievejlederne – de ved det helt sikkert 🙂
   Jeg krydser fingre for at det ikke skulle blive aktuelt – og hvis det gør så husk at vi er mange der har dumpet og det ikke er jordens undergang (selvom det kan føleles sådan)
   Mange hilsner Eva

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *