2012/06/24

Sankt Hans menu for to

Sankt Hans blev for vores vedkommende fejret meget stille og roligt. Egentlig er synes jeg at Sankt Hans aften skal foregå sammen med venner til en hyggelig grillaften og bålafbrænding, men overskuddet til at få et arrangement igang var der ikke i år, så det blev bare til Sankt Hans med gemalen og vuffen. Det skulle den da så absolut ikke blive dårligere af.

Vi havde indkøbt en roastbeef, troede vi – men mere om det senere. Som vi spiste med nye kartofler, godt brød og en blandet salat til, helt enkelt og simpelt.

Til desseret tog vi (endnu) en omgang koldskål efter min egne “fesne” snyde opskrift – men det er nemt og dejligt og vi kan lide det.

og ja – jeg spiser stadig koldskål med usunde kammerjunkere i. Jeg vil hellere synde med få, end at gå over til “slankeudgaven.”

Der blev også plads til lidt bålhygge – når man ikke har så stor en have, må man jo lave bål i hvad man har – altså blev grillen for en enkel aften til bålfad

Altså – vi kunne jo godt have kørt ud til et eller andet sted hvor der var et “rigtigt” Sankt Hans bål, men båltaler og det hele – men for det første ville gemalen ikke få lov til selv at lave ild (pyroman?) og så synes vi egentlig også at det er meget hyggeligere at kunne sidde i haven og kigge på lidt ild – især når vejret ville arter sig som det gjorde i går – så bliver man nemlig ikke helt så våd.
Også tilbage til hvad vi troede var en roastbeef. Det var i hvert fald hvad der stod på pakken da vi købte den – men da gemalen skar den i stykker viste det sig at det ikke var en hel steg, men bare noget der var rullet sammen til noget der ligende en roastbeef. (hvilket også kan ses på billedet) Nu skal jeg ikke komme her og gøre mig klog på slagterens arbejde – men jeg har da en rimelig stor overbevisning om at en roastbeef er et helt stykke kød – ikke noget der er rullet sammen! 
Det er simpelthen for lavt at man kan finde på at sælge det under “falsk” navn – tsk! Kødet er købt ved super best, det er måske også dumt af os, da vi flere gange har konstateret at pris og kvalitet der ikke går hånd i hånd – men det var lidt “i mangel af bedre” så nej jeg havde ikke forventet at det ville være verdens bedste stykke kød, men jeg havde dog forventet at få det de skriver på pakken!
Det skal jo så lige siges, at det ikke er alle super best der er sådan, jeg tror det afhænger meget af slagteren i butikken – men så burde de måske køre lidt bedre kvalitetskontrol på de forskellige forretninger istedet for bare at lade stå til?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *