2012/06/29

Studenterkage

Så er mit store kageprojekt overstået for denne omgang og lad mig bare starte med at sige at det er absolut sidste gang jeg laver så stor en kage med hjemmelavet fondant – så meget bøvl for et resultat jeg på ingen måde var tilfreds med. Men kagen blev færdig, spist og rost 🙂

Studenten var gemalen søster der, lige som han (og jeg) har taget en HTX-eksamen. Hun sluttede med et flot 10-tal som selvfølgelig skulle på kagen. Farven på en HTX-hue er meget (meget) mørk blå – næsten sort, så det skulle jeg have blandet mig frem til. Mens jeg stod og skulle blande farven ønskede jeg flere gange at hun havde taget eksamen fra HF eller handelsskolen, så havde jeg ikke været helt så smølfeblå, ikke de flotteste hænder at komme til fest med bagefter. Men farven blev lavet og jeg synes faktisk at jeg ramte den ret godt.

Kagen var efter studentens ønske en chokolade kage, med vaniljecreme og friske (danske) jordbær.
Kagen består af to bradepandekager i bunden og to i toppen også en der blev skåret i “hueform” altså fem bradepandekager i alt. Jeg bagte en kage af gangen, så mens en bagte lavede jeg dejen til den næste. Så I får opskriften på en kage.

5 æg
625 g sukker
500 g mel
4 tsk vaniljesukker
3 spsk kakao
4 tsk bagepulver
4½ dl mælk
8 spsk olie

æg og sukker piskes lyst og luftigt. Mel, kakao, bagepulver og vaniljesukker blandes og kommes i skiftevis med mælken. Tilsidst blandes olien i.
Kommes i en bagepapirbeklædt bradepande og bages ved 190 grader i 20 – 25 minutter.

Vaniljecremen er lavet som en stiv råcreme af æggeblommer, vanilje, sukker og flødeskum også tilsatte jeg lidt husblas for at den bedre kunne holde formen. Det var desværre ikke nogen stor succes, det blev meget flydende og trak faktisk bare ned i kagen efter den var lagt sammen.

Bagefter blev kagen smurt op med 1:1 ganache (i min portion var det ½ l fløde og 500 g chokolade – der blev kogt sammen og kølet helt af) der burde dog have været noget mere hvis jeg skulle have kunnet dække hele kagen. Så huen blev smurt godt op mens bundkagen fik lidt på toppen og på de mest kritiske steder på siden.

Til sidst blev kagen pyntet med blå og hvide roser – især sat der hvor fondanten havde drillet og var blevet virkelig grim (spørger man mig var den grim over det hele)
Jeg nåede ikke at få lavet glasur til at afslutte kagen med, og tålmodigheden var nok heller ikke helt til det, når man ser på billederne burde jeg have gjort det, men det var egentlig ikke noget man tænkte over på dagen (jeg gjorde i hvert fald ikke)

Og hvad var så galt med fondanten? Det letteste vil være at sige alt! men i bund og grund handlede det nok om at der er forskel på at stå med en lille rund kage også en kage i denne størrelse, så de små ting der måske plejer at drille bliver kun værre når det er større. Men ja, som sagt i starten, næste gang kagen skal være så stor, bliver det med købe fondant. Det er så ærgerligt, jeg havde virkelig glædet mig til at lave den her kage og havde et fint billede af hvor smuk den skulle blive – så alt det så bare driller, der er lidt tidspres og man er ved at gå til at varme (nok mest pga. stress – der var egentlig ikke så varmt den dag) så ryger lidt af glæden altså ved at lave den. Men den blev done og til næste år er der endnu en student som jeg (måske) får lov til at lave kage til – hvis han vil have det 🙂

5 tanker om "Studenterkage"

 1. KunstnerKram

  Griner…undskyld jeg griner, men jeg ser en lyshåret pige med mel, fondant og bandeord over det hele. Hold kæft en kage at gå i gang med. Kender godt det med forestillingerne i hovedet. Var du glad for at komme af med den og tog du komplimenterne til dig…

  VH Hanne/KunstnerKram

  Svar
  1. Hende den lille lyshårede

   Hehe – det er vist også den bedste løsning, bagefter 😉 der var ikke nogen der skulle have grinet af mig lige mens jeg stod i det – ellers er beskrivelsen meget rammende :p

   Jeg var meget glad bagefter, folk var søde og “så” slet ikke alt det jeg var træt af så ja – tog helt sikkert komplimenterne til mig – det er rart at få så positiv respons efter at have været ved at kyle det hele ud af vinduet.

   Svar
  2. KunstnerKram

   Jamen, jeg kender det jo godt. Man er stresset og kan slet ikke se hvordan det skulle blive godt. Jeg havde det på samme måde med en kage i går. Men ud fra hvad jeg havde af tid, er jeg godt tilfreds.

   Jeg har det sådan at når kagen rammer modtageren, så er jeg allerede videre. Jeg løsriver mig fra den. Efter at den har fyldt alt, fylder den intet. Jeg tager imod komplimentere og svarer på spørgsmålene, fordi det har jeg lyst til.

   Men helt ærligt, så er der altså ikke noget bedre end at lave kager til folk, med ALT hvad det indebærer.

   Men den positive reaktioner er dejlige, lige meget hvilket kage helvede du har været igennem

   VH Hanne/KunstnerKram

   Svar
  3. Hende den lille lyshårede

   Det er lige netop det – det er fantastisk at lave kager til andre – især når de bliver glade for den – også er det jo bare hyggeligt både at planlægge og lave (når det hele altså bare ikke lige går galt :p)

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *