2012/08/12

Tomat lasagne

I går blev til “kødfri-dag” for os – og skal vi være ærlige, (og det skal man jo) så er de kødfrie dage herhjemme mest når vi laver pasta med tomatsauce – vi ville gerne gøre noget mere i det der kødfrie noget, men det er nok lige det der med at have overskudet til at finde på hvad det skal bestå af der kniber… Nå undskyldninger nok – vi spiser da vegetarisk engang imellem – selvom det ofte er den samme type igen og igen.

I går blev det en videre udvikling af pasta med tomatsauce (uuuuuh) det blev lagt i lag og kommet i ovnen med godt med ost (endnu engang uuuuuh..) men spøg til side, så er det nu faktisk rigtig godt og dejlig nemt at overkomme.

Tomatlasagnen består af:
1 løg
500 g Tomater (friske eller fra dåse – ved os var det halv/halv)
Sukker
Salt/peber
Hvidvinseddike
Sambal oelek
Basilikum

Grove lasgneplader
2 x Mozzarella
Et godt drys parmasan

Jeg har ikke angivet så mange mængder, men det er fordi det er et spørgsmål om at smage sig frem på tomatsaucen. Først hakkes løget fint og svitses af på en dyb pande, herefter tilsættes tomaterne (bruges der friske skal de flåes og moses lidt først) herefter er det så at tilsætte sukker, salt, peber, hvidvinseddike og sambal oelek (Chillipasta hvis nogen er i tvivl.) Lad det koge igennem et stykke tid og smag så på det, tilsæt lidt af det ene eller andet alt efter hvad du synes det mangler. Det er nok vigtigt at sige at vi taler om en teskefuld sukker eller sådan noget, ikke frygteligt meget – det skal bare fremhæve det søde i tomaterne. Bruges der dåsetomater skal der nok bruges lidt mere.
Når saucen har fået lov til at koge godt igennem tilsættes store mængder hakket basilikum og det hele lægges i lag i et fad – som en ganske almindelig lasagne. Top af med tomatsauce og ost.
Sættes i ovnen ved 200 grader i 20-30 minutter.

Spis det med noget godt brød til!

Gemalen brokkede sig i går over at jeg ikke får blogget nok – og ser man på mit arkiv kunne det godt se ud til at han har ret… Der har faktisk ikke været noget siden sidst i juli. Det må jeg se om jeg kan rette op på, så den ligge blog her ikke føler sig alt for forladt.

God søndag derude – håber I kommer til at nyde den.

3 tanker om "Tomat lasagne"

  1. Pingback: Ovnbagte kyllelår med kartofler og tomat - Hende den lille lyshårede

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *