2012/09/25

Flødeboller på bund af Odenses kransekage

I sidste uge modtog jeg en fin lille pakke fra Odense – de lancerer en ny produktserie, kageblandinger, hvoraf jeg fik en omgang kransekage.

Nu er jeg jo ikke så stor en bruger af færdiglavede produkter, men når nu jeg ligefrem har fået den tilsendt skal den da så sandelig også bruges – og man dette er absolut ikke et dårligt produkt. Vi snupper lige en anmeldelse først også kommer flødebollerne bagefter.

Jeg har valgt at anskue det her produkt fra en lidt anden vinkel end min egen. Jeg ville nemlig ikke gå ud og købe det. For det første fordi jeg har en anden holdning til hvordan kransekage skal være også fordi jeg synes at det er forholdsvist nemt at lave selv. Men! hvis man nu synes det er et stort arbejde at lave selv, eller bare ikke har tid til det, så er det her et ganske udemærket produkt. Det er nemt og hurtigt til hvis man gerne vil have hjemmebagt kransekage frem for bagerkøbt og Odense har lavet nogle fine ideer til hvordan man kan pimpe den med bær, nougat og ligende.

Man klipper bare spidsen af posen, og så er der stjernetylle deri – så indpakningen fungerer også som sprøjtepose – ganske smart når nu man har lavet et så “hurtigt” produkt. Dog synes jeg ikke det var til at arbejde med det lille hul der kommer hvis man klipper der hvor markeringen er, så jeg klippede lidt længere nede. Når man lige har fået tag på posen er det en ganske fin masse at sprøjte ud – konsistensen er sådan at den er til at få ud, uden at overhovedet løber ud når man har sat den af på bagepladen. – rigtig fint!

Og hvordan er smagen så? Meget sød, men ellers fin og rigtig god konsistens. Jeg tror at sukkeret gør at det er nemmere at ramme den rigtige konsistens med blød inden i og sprød uden på – den var der i hvert fald helt sikkert!

Vurdering? Hvis det skal være nemt, hurtigt og lækkert – uden at være færdig købt fra en bager, så vil jeg helt sikkert anbefale kransekagemassen her, det er et ganske udmærket resultat man får ud af det!

Jeg valgte så at bruge det som bunde til flødeboller. Jeg har engang før lavet flødeboller, for meget – meget – lang tid siden, deeeet gik ikke så godt og flødebollemassen flød meget ud, så har ikke rigtig gidet siden. Men nu har jeg fået indkøbt mig en omgang glukosesirup og med kransekagemassen synes jeg at det var på tide at prøve igen.

Jeg startede med at sprøjte massen ud i fine små snirkler, jeg fortrød dog bagefter og glattede dem ud med bagsiden af en ske, for at få en fladere og lidt større bund.

Ses i bakspejlet var det nok ikke nødvendigt, tror jeg ville have fået et lidt flottere resultat på den anden måde, men pyt – nu er det gjort.

Lige godt 8 minutter i ovnen og de var klar.

Opskriften på flødebollemassen tog jeg fra summerbird havde fået at vide at det var en god opskrift – hvilket absolut heller ikke var forkert. Jeg vil ikke gengive opskriften her, da jeg nu har linket til den, men kan lige tilføje at jeg ikke kom jordbær, eller anden frugt i – tror dog det kunne være SÅ godt. Og at man ikke skal tænkte “piske i 8 minutter – naaaah” der skal piske i 8 minutter, det er først deromkring den rigtige konsistens kommer, sådan at det ikke falder sammen.

Det er en stiv og klistret masse, men lækker – rigtig lækker!

Jeg sprøjtede ud med en stor stjernetyl, først uden bevægelse men gik overtil at køre den lidt rundt, hvilket jeg synes gav et finere resultat.

 Efter cirka 2 timer overhældte jeg dem med chokolade, tror måske det kunne fungere lige så godt at dyppe dem, så det hele blev dækket på en gang, jeg måtte tage en finger til hjælp og rette på chokoladen så den dækkede alt skummet – opgav dog at dække bundende.

Det færdige resultat (se bort fra den dårlige temperering som jeg stadig ikke har fået styr på…. utroligt det skal være så svært for mig at finde ud af) Nogle flødeboller fik kokos, andre frysetørret hindbær og nogen ikke rigtig noget. Jeg valgte at bruge en chokolade med 60% kakaoindhold, men vil helt sikkert også anbefale at bruge en med 70%.

2 tanker om "Flødeboller på bund af Odenses kransekage"

  1. Hende den lille lyshårede

   Tak for det 🙂
   Synes de bliver en lille smule mere elegante på denne måde (især hvis jeg nu kunne temperere chokoladen ordentligt :p)og det er faktisk ret nemt at få dem til at se rigtig fine ud.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *