2012/09/18

Stop spild af kage! – små konfekt tærter med kirsebærgelé

Jeg ved ikke helt om jeg har gjort det til et personligt mål at finde måder at udnytte overskydende mørdej på – men nu har jeg i hvert fald gjort et nyt forsøg, sidste gang blev det disse små tærter med mørdej, denne gang havde jeg en rest marcipan (hvor heldig har man lige lov at være?) som jeg tænkte jeg kunne gøre et eller andet sjovt med. Det blev til disse små konfekt tærter med chokolade og kirsebær gelé på toppen.

Mørdejen blev rullet rimelig tykt ud og lagt i fire muffinsforme af metal – de blev bagt “blindt” (som jeg har lært at det hedder, med sølvpapir og linser/ærter i) ved 200 grader i 10 minutter. Derefter kom jeg en tynd blanding af:

Marcipan
Æggehvide
Flormelis

Jeg har ikke de helt præcise mængder, men jeg vil skyde på omkring 50 g marcipan, ½ æggehvide og 2 spsk flormelis. Blandingen skal være ret tynd, sådan at den bliver virkelig lækker og svampet.

Kagerne blev bagt i 2-3 minutter til marcipanblandingen sufflerer godt op. Tærterne tages ud og sættes til at køle lidt af, inden der drysses revet chokolade ud over som så kan stå og smelte.

Til sidst lavede jeg en kirsebærgele, jeg lavede den af nogle kirsebær jeg tidligere havde kogt, men man kan sikkert også sagtens bruge en kirsebærsauce af den slags man køber til jul, eller hvad man ellers står og føler for.
Jeg blendede de hele kirsebær og passerede det igennem en sigte så jeg kun fik den rene saft med, i alt havde jeg omkring 1 dl saft (fortyndet en ganske lille smule med lidt vand) som jeg opløste to blade husblas i.  Da det var kølet lidt af kom det over de iskolde tærter – jeg havde sat dem i fryseren i 10 minutter inden.

Derefter kom de i køleskabet indtil geleen havde sat sig og de var klar til at blive spist.

Så fine blev kagerne indvendigt – rigtig lækre, og forholdsvis nemme at lave – så det er bare at komme igang, næste gang du har en rest mørdej til at ligge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *