2012/09/14

Wokret med kylling og en portion stop spild af mad

Som man kunne se på facebooken fik vi i går en mogenfrisk leverance fra Rokkedahl kylling. Vi havde set en bil derfra på vej ud af Frederikshavn og besluttede os for at finde ud af hvad det var – vi var begejstrede, danske bæredygtige kyllinger til priser vi godt vil være med på. Desværre var det ikke muligt at få de store af kyllingerne i vores del af landet, indtil den 1. september, så nu er det muligt og det skulle vi udnytte!

Gemalen bestilte to, 2 kg kyllinger og nogle kyllingelår. Desværre, fik vi en mail få dage efter om at der var sket en fejl i slagtningen så de kunne ikke levere 2 kgs kyllingerne til os. Tilgengæld tilbød de os tre på 1700-1800 g hvoraf den ene ville være gratis. Det sagde vi pænt ja til – super service hvis man spørger mig og i går morges stod vores kasse så til os.

Det meste blev smidt i fryseren, med en enkelt hel kylling beholdt vi oppe til aften.

Den blev parteret i lår, bryst og “resten” – mangler stadig lidt øvelse, men synes det blev helt hæderligt.

Begge lår og det ene bryst blev smidt i fryseren, det andet bryst blev brugt til aftensmaden – det er jo nogle ordenlige mobbedrenge.

Resten blev smidt i en gryde med alt muligt godt – og kogt til en suppe som vi skal spise i aften.

Aftensmaden stod på en wokret – en fantastisk måde at få ryddet ud i grøntsagsskuffen på, vi brugte:
1 kyllingebryst
2 fint snittede forårsløg
½ groft hakket gul peber
en passende mængde (ja undskyld det underlige mål, men synes det er noget man selv bedømmer) spids- og rødkål, fintsnittet
1/4 Broccoli (blancheret i forvejen) også stilken
Lidt fishsauce
ca. 1 dl woksauce (snyde snyde snyde)
et stænk chilisauce
ca. 100 g nudler

Kyllingen blev skåret i tynde skiver og smidt i wokken med noget hvidløgsolie fra nordisk køkken herefter kom foråsløg og peber i, derefter broccoli og kål. Til sidst fishsauce, kogte nudler, wok- og chilisauce. Også er der ellers serveret

Der var alt for meget til os i denne portion, så jeg tog resten med på madpakke i dag – den kunne nu godt være delt i to, godt vi har køleskab herinde – så kan jeg tage resten med hjem og spise til frokost i morgen.

2 tanker om "Wokret med kylling og en portion stop spild af mad"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *