2012/10/02

Høns i asparges

Jeg kom vist til at love at komme med en opskrift på høns i asparges, sidst jeg skrev og man skal jo holde hvad man lover. Så here goes

Det man skal bruge er (mængden er til 2-3 personer)

Kylling
2 smør
2 spsk mel
1 dåse/1 glas asparges – inkl. væsken
hønsefond
lidt fløde eller mælk
salt/peber
muskatnød

Tarteletter

Det første man gør, er at tage stilling til er hvordan man vil gå til opgaven. Vi valgte jo at lave det med de kødrester der sad på kyllingeskroget men det fungerer jo nok kun hvis man ikke er så mange, er man flere kan det da klart anbefales bare at koge en hel kylling og hvis man er doven ikke vil bruge en hel kylling, kan man i en snæver vending godt bare koge et par kyllingebryst eller lår, evt med lidt forskellige grøntsager, så kan kogevandet bruges istedet for fond.

Når kyllingen er kogt, restkødet + fond hevet ud af fryseren eller hvad man nu vælger at gøre. Skal man igang med den “sunde” madlavning:

Man starter med at lave en opbagning. Lad først smørret smelte og pisk derefter melet i indtil det er jævnt og uden klumper.
Herefter piskes aspargesvandet i (kun vandet aspargesne skal ikke i endnu), lidt adgangen mellem hver gang piskes indtil massen er jævn. Når alt aspargesvandet er i, går man over til hønsefonden. Jeg har ikke skrevet mængder på her, fordi man er nødt til at føle sig lidt frem, indtil man synes tykkelsen er som den skal være. Til sidst kommes lidt fløde eller mælk i, for at gøre den lidt mere cremet.

Herefter smages saucen til med salt, peber og muskatnød (i min udgave i hvert fald) og til sidst kommes kylling og aspsarges i og varmes igennem.

Jeg foretrækker at varme tarteletterne, når vi bare er to plejer jeg bare at gøre det på brødristeren istedet for at skulle have gang i ovnen.

Det hele spises med nydelse og uden tanke på fedtprocenterne – det er ikke noget man skal spise hver dag, men ind i mellem er ok.


Jeg er lidt bagud med det her blogning – har blandt andet en super lækker sheperds pie til at ligge til jer – men tror bare at man må konstatere at jeg det her semester på alle aspekter i mit liv er lidt bagud. Stort set alt fokus ligger på skolen og mit afgangsprojekt – bare til januar, så starter livet igen 🙂

2 tanker om "Høns i asparges"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *