2012/10/22

Ovnstegt kylling med svampe-porresauce

For et (godt) stykke tid siden, var det denne basse der kom på bordet.

Endnu engang en af gemalens kreationer, det var en ordentlig kyllingebasse – endnu en 1700 grams fra Rokkedahl (skal måske her indskyde at jeg på ingen måde er sponsoreret af Rokkedahl – bare begejstret for deres kyllinger!)

Kyllingen blev krydret bare med salt og peber, fik lidt smør og kom i ovnen ved 200 grader i en times tid (det jo svært at sige – så til den er færdig)

Hertil fik vi en super lækker svampe-porresauce, som i og for sig “bare” er en champignonsauce med porre i.

5-6 champignon
1 porre
en god sjat kraftig fond
fløde – vil lade det være op til dig selv om det er madlavnings- eller piskefløde
citronsaft
salt/peber

svampene skæres i skiver, porren snittes fint. Begge dele svitses af i en gryde til svampene er brune og møre og porrene er klare.
Herefter tilsættes fløde og fond og det koges igennem, inden saucen smages til med citron og salt/peber.
Citronen er god til at give en lidt mere kompleks smag og vejer godt op for fedmen fra fløden.

Vi spise ovnbagte kartofler til – og en gang god salat. På denne årstid er det nok mere passende med en råkostsalat/kålsalat af en art, eller måske lave nogle rodfrugter i ovnen sammen med kartoflerne – mulighederne er mange, selvom salatsæsonen er ovre.

Har I i øvrigt set – det er endelig lykkedes mig at finde ud af at få mine billeder fra instagram til at køre inde på bloggen, så nu kan I også følge med der, selvom I ikke skulle have instagram. Ellers er I selvfølgelig også meget velkomne til at følge med der – jeg hedder bare Lyshaarede derinde. Der sker tit lidt mere og i hvert fald noget andet end der gør her på bloggen. Det tager bare ikke helt så meget tid at tage et billede som at lave et helt blogindlæg, også kan man lidt bedre bare tage de små ting i hverdagen, uden at skulle skrive side op og side ned om det 🙂 Herinde kan I bare klikke på billedet også kommer det op i en større opløsning.

Rigtig dejlig ny uge til jer alle, jeg arbejder på at komme igang efter en tiltrængt ferie – skal vist bare til at sparke til mig selv og komme igang.

2 tanker om "Ovnstegt kylling med svampe-porresauce"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *