2012/10/14

Syltede lys

Vi er, hvis nogen ikke skulle have opdaget det, gået ind i den mørke tid. Jeg elsker årstidernes skiften og dermed også efteråret, med det smukke løv, bunker af nedfaldne blade, den tunge regn, muligheden for igen af finde de varme jakker frem (har en svaghed for vinterjakker) og ikke mindst de mørke aftener.

Noget af det bedste ved mørket, er “nødvendigheden” af at tænde lys – en aften i sofaen, med hjemmebagte boller, en god kop the og et rum stedvist oplyst af sterinlys er noget af det bedste jeg kan komme i tanke om på denne tid af året.

Derfor er det også altid rart når man kan forny sine lysestager og her er min nyeste tilføjelse

Disse sylteglas fik jeg min mor til at købe for mig i Kirkens Korshær i Sæby, efter jeg selv havde efterladt dem og derefter fortrudt. De kom med gemalen hjem i fredags sammen med to andre sylteglas, der modsat disse havde låg med.

De to her uden låg havde jeg lidt svært ved at finde anvendelse for i køkkenet, for lave at sætte køkken redskaber i og ikke så anvendelige når man ikke kan lukke for dem. Så de fik sig en lille sløjfe på, et bloklys ned i og en placering i stuen – hvor jeg kan sidde og nyde det lysspil der kommer når de er tændt.

Det er måske ikke nyskabende at komme lys i glas, men synes det var så fine at de fortjente at blive delt. Glassene har kostet bare 8 kr. stykket og båndet var fra en rulle fra søsterne grene til næsten ingen ting. Så alt i alt en gang su venlig pynt.

Nu står den næste uge for mig i feriens tegn, eller det vil sige – ikke helt ferie. Har lidt ting til skolen jeg vil have lavet – men kan mærke at jeg trænger til ferie tror jeg har kørt mig selv lidt for hårdt det sidste stykke tid. Det plejer at vise sig, når jeg næsten ikke kan komme op om morgenen. Jeg er ikke normal storbruger af “snooze” funktionen på vækkeuret men den har været brugt dagligt den sidste uges tid. Så nu står den på en uge uden store planer andet end et besøg af en dejlig veninde fredag med et besøg i stof og stil (som jeg næsten er nabo med) en masse the, snak og hygge! Og så selvfølgelig lige de der skole ting der, men det er der jo ingen grund til at dvæle ved – det kan heldigvis foregå som hjemmearbejde, så det ikke helt så hårdt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *