2012/11/06

Claufotis med æble, kirsebær og marcipan

Her kommer lige endnu et indlæg med indhold af ældre dato – denne lavede jeg i efterårsferien, så den er ved at have nogle uger på bagen.

Jeg valgte jo at holde ferie i min efterårsferie, på trods af at mange af mine med-afgangs-studerende valgte at arbejde videre. Men jeg havde brug for at holde fri så det blev til en skøn uge med afslapning, bbc-serie og lidt bagværk.

Nu er det så bare lige det der, når man skal finde på hvad man skal bage. Tit har jeg gået og tænkt over det længe, at nu kunne jeg godt tænke mig at prøve at bage …. men i ferien havde jeg ikke lige en god idé. Da jeg havde været på æblerov i nabolaget var det ikke så svært at bestemme sig for at det skulle være noget med æbler så med lidt søgning endte jeg inde på Odense marcipans side, hvor jeg faldt over denne opskrift. Da jeg ikke har prøvet at bage en clafotis før fulgte jeg opskriften ret nøje – bortset fra at jeg tilføjede nogle  kirsebær jeg har kogt for noget tid siden til.

Altså blev min opskrift sådan her (den opmærksomme læser vil se at jeg ikke har ændret særlig meget i den)

5 æbler
25 g smør
1 stang vanilje

3 æg
100 g sukker
150 g marcipan
50 g hvedemel
3 dl mælk

2-3 spsk kirsebær med sauce – alternativt til det hjemmelavede en gang købt kirsebærsauce.

Æblerne blev udkernet (eller hvad det nu hedder) med et æble-udkerner værktøj – ok det hedder det helt sikkert ikke! Men I ved, det er sådan et af de her cylinderformede jern, man lige kan stikke ned igennem æblet og fjerne stilk og kernehus. Herefter blev æblerne skåret i skiver af cirka ½ cm tykkelse, sådan at det blev fine runde skiver med et hul i midten. Sauter æblerne i smør og vanilje indtil de er blevet halvmøre – de må ikke blive helt møre, da de så for let går i stykker når de kommes i skålen.

Imens æblerne snurrer, piskes æg og sukker lyst og luftigt. Riv marcipanen og bland den med melen, inden den vendes i æggemassen, tilsæt mælk og bland godt.

Kom æblerne i et smurt, ovnfast fad sammen med et par skefulde kirsebær og lidt af væden derfra. Hæld dejen over og bag kagen ved 160 grader.

 Bagetiden kan variere mellem 30 og 60 minutter – jeg fik bagt min for lidt og var derfor nødt til at give en en ekstra tur, efter at have smagt den første gang.

Inden servering drysses kagen med et lag flormelis, hvorefter den spises med flødeskum eller cremefraiche til.
Jeg drysser ikke selve kagen, da den skulle holde et par dage – istedet dryssede jeg lidt ud over hver portion.

2 tanker om "Claufotis med æble, kirsebær og marcipan"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *