2012/11/07

Grove cupcakes med havtorn

De her kager lavede jeg da en veninde kom på hyggevisit for et par uger siden.

Jeg plukkede jo en del havtorn på vores ferie i sommers som nu ligger og hygger sig i fryseren. En lille portion af dem blev taget op til de her kager. Kagerne blev lavet som et forsøg på om jeg ville kunne lide kager med grahams mel i. Det jo ikke fordi det bliver spor sundt af det, men ret lækkert faktisk.

1 dl grahamsmel
1½ dl alm hvedemel
1½ dl sukker
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
2 æg
4 spsk smagsneutral olie
3/4 dl mælk

1 dl havtorns bær

De tørre ingredienser blandes, herefter tilsættes de våde og det hele piskes godt sammen. Bærene blev lige hakket igennem, for at bryde dem og knække de små hårde frø der sidder i dem. Herefter blev de vendt i dejen.

Jeg synes at der skulle ske noget andet end yndige små lyserøde forme (som af en eller anden grund er det jeg har mest af) så jeg klippede kvadrater af helt almindeligt bagepapir som jeg lagde i formene, inden jeg kom dejen i.

Kagerne bages ved 225 grader i 10 minutter.

Jeg valgte ikke at pynte dem på nogen måde og bare lade kagen være kage – synes ikke altid det er nødvendigt at overlæsse dem med al mulig form for dekoration.

Smagen var super god, kagerne var gode og søde med en lækker fugtighed og dejlig syrlighed fra havtornen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *