2012/11/01

Helt almindelige gode gammeldaws frikadunser

Det her indlæg går ud som et skulderklap til gemalen og en hjælp til lillebror – han er nemlig ret pjattet med gemalens frikadeller. Det er selvfølgelig dejlig nemt når han kommer på besøg, der skal ligesom ikke rigtig tænkes på nye opfindsomme retter, han er glad hvis han kan få frikadeller. Men nu står han snart til at skulle flyve fra reden, også ville det jo være rart for ham om han kunne få opskriften selv. Da han er af den virkelige teknologiske generation er det internettet der er hans “kogebog” og ikke diverse bøger og mapper som jeg har – så nu kommer opskriften på dunserne ud her.

Til frikadellerne skal der bruges:

500 g hakket kalve- og svinekød (alternativt rent svin, men det er bedst med halv/halv)
ca. 2 dl mælk
1 dl mel
1 æg
1 stor tsk salt
1/4 tsk peber
½ fint revet løg

Læg alle ingredienserne sammen i en skål og rør det sammen, enten med en grydeske eller hænderne. Lad være med at bruge en håndmikser, da den let kan få det rørt for meget og konsistensen bliver forkert.

Lad farsen hvile i en times tid i køleskabet.

En pande varmes op på middel varme, en god mængde olie og smør kommes på. Farsen formes til små deller men en spiseske og en hånd. Steges til de er gyldne og gennemstegt – pas på de ikke får for meget varme da de så bare bliver hårde og sorte på ydersiden og ikke rigtig stegt i midten.

Jeg rører aldrig frikadelle produktionen, for det første gider jeg ikke rigtig stå og stege dem,  for gemalen er bare mester i at lave dem – noget han i øvrigt deler med sin far, der til vores bryllup sidste år havde stegt omkring 400 frikadeller (vi havde en god portion i overskud, hvilket jo ikke er det værste der kan ske.)

Det her er iøvrigt en rigeligt stor portion til os to – vi spiser måske en fjerdedel af dem, resten bliver så enten frosset ned til nem aftensmad andre dage, eller brugt til frokost i dagene efter.

Jeg ved ikke helt om man kan omtale dagen i dag som “day one, after findeopskrifter” men i hvert fald kan jeg allerede nu se besøgstallet herinde daler – fra at ligge på daglige ca. 250 views var jeg i går “nede” på 107 – et procentvis drastisk fald, men sagt igen – jeg vil hellere have få views på ordentlige vilkår end mange på dårlige. Jeg er i øvrigt bare glad for at der i det hele taget er nogen der vil kigge med på mit lille “fritidsprojekt” – ud over familie og venner – så endnu engang tak til jer der kigger med, uden om findeopskrifter 🙂

3 tanker om "Helt almindelige gode gammeldaws frikadunser"

  1. Pingback: Novembertid | Hende den lille lyshårede

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *