Månedsarkiv: december 2012

pip pip

19. december, 2012

 Ja det jo ikke fordi jeg ligefrem drukner bloggen her i indlæg for tiden. Dagene går med at lave mit afgangsprojekt til skolen, sådan at jeg i januar (forhåbentlig) kan kalde mig færdig uddannet arbejdsløs arkitekt.

Sideløbende med projekt er der også lige en flytning der skal tænkes på. Sidst i januar, når vi begge er færdige, rykker vi teltpælende op, vender næsen mod nord og flytter “hjem” til Nordjylland. Nærmere bestemt Frederikshavn, som nok egentlig mest er “hjem” for gemalen der er født og opvokset der, mens jeg lidt mere er et “blandings produkt” med både Randers og Sæby (lige syd for Frederikshavn) på samvittigheden, inden turen gik til Aarhus for os begge. Men nu er det jo altså sådan at min familie bor i Sæby – med undtagelse af en søster der i sommers flyttede til Skagen fra København, så det er da en del tættere på, så det bliver nok også “hjem” for mig – håber jeg. Nå men det var egentlig ikke mine tanker om flytning og familieforhold vi skulle ind på – de skal nok komme.. Tro mig! Det var mere det at tiden forsvinder for mig… Gemalen tager sig heldigvis meget af den dersens flytning, som han allerede er begyndt at planlægge (sikkert godt nok – var det mig der skulle arrangere den, ville vi nok stå med håret i postkassen til januar) imens kan jeg koncentrere mig om min opgave. Han har nemlig lige afleveret sin i sidste uge… heldige asen…

Der bliver dog tid til lidt andet, blandt andet en juletur i den gamle by med mine forældre og søstre og et længe ventet kagekursus med svigerinden. Vi gav hende et kursus i studentergave fordi vi har snakket om så længe at vi skulle på et, men aldrig har fået taget os sammen. Da det jo var hendes gave, bestemte hun – og hun ville meget gerne på et cupcakes kursus, så det var vi på i lørdags og her er mit resultat

Det var meget sjovt at have alle muligheder, der var jo et væld af udstikkere, plader, dimser og himstragimser – og ikke mindst glimmer, glimmer, glimmer, glimmer! Hvilket man vist også kunne se på mine kager – kan man nogen sinde få glimmer nok?
Jeg er nok ikke helt overbevist om at jeg synes at den her købe “smørcreme” er vejen frem, sukker og vegetabilsk fedt rørt sammen til en masse der kan holde i lidt for lang tid er måske ikke lige det jeg råber og skriger på – men fair nok, man får et fantastisk fint resultat uden særlig stort arbejde. Jeg tror nu stadig jeg vil foretrække at lave det selv (og så glemmer vi alt om det dobbelt moralske i at jeg gerne køber fondant….)
Bare for at “prale” lidt, kommer her billeder af hver enkelt kage

Lad os starte med den sidste, hvor ideerne var ved at være brugt lidt op. Men jeg synes egentlig at det er en meget fin kant jeg fik lavet – især hvis jeg nu ikke havde smattet fingeren ind i den…. Denne her burde også være til at spise, uden at dø af smørcreme/sukkerchok

Den her synes jeg blev så fin, men måske ikke så nem at spise, og smørcreme-chok får man da i hvert fald helt sikkert – men jeg fik da lavet nogle fine kristtjørn – og jeg eeeeeelsker kristtjørn! (uh og glimmer!)

Jeg tror det var den første jeg lavede. Meget meget simpel og monstro ikke at jeg skulle have fat i sådan et par snefnug udstikkere på et tidspunkt? og måske lidt mere glimmer

Den her havde jeg set frem til at lære at lave, havde set et “dummy” nede ved special købmanden og synes bare den var så fin.. Så meget dummere føler man sig så når man finder ud af hvor let den egentlig er at lave. En stor stjernetyl også sprøjter man bare på en flad kage fra midten og ud (uden at holde pauser) men ja – jeg lærte det, og så dan nogle kager kommer jeg helt sikkert til at lave!

Her gik der bare leg i den, nisser – juletræ og “sne” og glimmer så kan man vel tage til “julebal i nisseland”

Den her var et forsøg på at lave vuffen i en juleudgave. Men må have haft et lille blackout – vuffen har hvid snude og den her ligner egentlig mere en koalabjørn – flot at man ikke engang kan huske hvordan ens egen hund ser ud… Men synes egentlig det blev meget fint med tæppet over – jeg må vist hellere få fat i sådan en mønster rulle pind også… på et tidspunkt
Svigerinden fik også lavet nogle virkelig fine kager – men dem har jeg desværre ikke billeder af her, så dem må I undvære.
Ja det var så det pip herfra.. Der går nok noget tid igen inden der kommer mere, i morgen går turen mod Nordjylland på “juleferie” det vil sige at jeg stadig skal sidde og arbejde, bare ved mine forældres spisebord istedet for vores eget. Men mon ikke der bliver tid til at jule lidt – så må jeg jo bare lave det mere i januar – min krop er i hvert fald ved at sige “det bliver et KÆMPE nej tak herfra” til mere arbejde – i morgen skal jeg i hvert fald holde lidt fri, der har min mor fødselsdag og for at den ikke drukner i jul, så skal vi lige sørger for at fejre hende ordentligt – så vi kører et par dage tidligere end vi nok egentlig ville så vi alle sammen er samlet på hendes fødselsdag og gemalen går i køkkenet for hende, så hun ikke behøver at gøre det selv.
Nu tror jeg snart turen skal gå i køkkenet for at tidberede lidt risengrød, den skal jo koge noget tid når man glemmer at lave den til morgen, så den kan hygge sig i dynen i løbet af dagen. 

1. december

1. december, 2012

Så kom 1. december – det virker lidt surealistisk, alt går i opgave lige for tiden og hovedet følger ikke rigtig med i hvad der foregår omkring. Selvom jeg har glædet mig til december og jul, så det bare ikke rigtig gået op for mig endnu, og det tager desværre lidt af hyggen af. Jeg håber den kommer i aften, når julekalenderen starter og alle lysene bliver tændt.

I hvert fald er der blevet pyntet op i dag, til tonerne af min meget blandede julemusik, som I kan se er der også blevet pyntet lidt herinde, banneret driller lidt i nogle browsere, men jeg håber at finde en løsning (læs: som i at det bare selv retter sig ind, kan ikke lige lure fejlen nemlig) men pyntet det her her i hvert fald – lige som lejligheden, som I lige får et par stemningsbilleder af nu.

Vi læser “et juleeventyr” hvert år i løbet af december, den her er inddelt i 25 kapitler (en engelsk kalenderbog?) men det gør ikke så meget, så er der også lidt til juledag. Jeg elsker et juleeventyr, synes det er en fantastisk historie og den kommer nok bare altid til at være en del af min jul

Lys på en troldegren skal der vel bare være, ud over lys er den pyntet med lidt engle en julekrybbe i glas og et par kniplede hjerter min søster har lavet til mig

 Adventskransen for i år, den skifter lidt karakter fra år til år, men den er altid i naturmaterialer og lilla – lilla er adventsfarven og sådan er det bare – i vores hjem i hvert fald. I år er det pilegrene viklet omkring en metalkrans jeg har arvet. Kransen er ikke så pæn, men synes den fungerer godt som grundlag for noget pynt.

Køkkenarrangementet ser ud som det altid gør, med hængende julemænd – de må nok desværre finde sig en ny plads næste år, da jeg ikke tror det her kan være vi vores kommende køkken.

Og æbleskiver skal der til – hjemmebagte naturligvis, de er i øvrigt færdige nu – så jeg vil smutte igen.

Rigtig glædelig 1. december til jer alle, håber vi alle kan nyde december i fulde drag – på trods af diverse udfordringer.