2013/02/09

Brownie med rababermousse

Så kunne der ske lidt igen, på den lille blog – sådan en flytning er en hård nyser. 2 uger er der (næsten) gået siden vi flyttede herop og det er først nu jeg har fundet overskud til at få bagt og blogget. Dertil kom det at der i går var en grund til at bage, så det gjorde det måske også lidt lettere at få møffet sig sammen.

Siden vi er flyttet herop, har der været en frygtelig masse kasser at pakke ud, sociale beskæftigelser (ih hvilket luksus problem at have :D) og start på at være ledig, med ansøgninger der skal skrives og møder der skal gåes til, det skal nok bare lige blive en vane, så går det hele nok fremad.

Nå – men i går var der altså en grund til at få bagt noget – et sammenskudsgilde med venneflokken gjorde at jeg snuppede “kageposten” om det var forventet skal jeg ikke kunne sige … 🙂

Jeg havde lyst til chokoladekage, så det blev det til. En god (og tung) browniebund med en rababermousse oven på, for at friske det lidt op.

Brownien har jeg lavet før jeg ændrede blot lidt på nødde fordelingen

125 g smør
100 g mørk chokolade

2 æg
125 g sukker

75 g mel
2 spsk kakao
50 g hasselnødder
50 g valnødder

Smør og chokolade smeltes sammen i en tykbundet gryde. Imens piskes æg og sukker lyst og skummende. Nødderne hakkes (jeg hakker hasselnødderne fint og valnødderne groft, men det kan man jo gøre som man vil) nødderne vendes i mel og kakao og vendes forsigtigt i æggemassen. Tilsidst tilsættes, den lidt afkølede, chokolade/smørblanding og dejen hældes i en springform (cirka 25 cm i diameter)

Kagen bages ved 175 grader i 20 minutters tid.

Rababermoussen blev lavet lidt på gefühl – men cirka sådan her

50 g rababer skåret i mindre stykker
3 store spsk sukker / smag dig frem
1 stang vanilje
1½ dl piskefløde
2 spsk cremefraiche 18%
2 blade husblas

Rababerne kom i en gryde med lidt vand (sådan at de ikke koger fast) sukker og den tomme vaniljestang. De skal bare koge til det er en lind grød. Imens udblødes husblassen i koldt vand.

Fløden piskes godt med vaniljekornene, herefter vendes cremefraichen i.

Når rababerne er kogt, vrides husblassen for vand og ploppes i. Giv det hele et opkog, for at være sikker på at husblassen er ordentligt smeltet. Herefter passeres grøden gennem en sigte, så man kun får rababersaften.

Saften vendes forsigtigt sammen med fløde blandingen og hældes ud over den kolde kage. Sættes i køleskabet et par timer, inden der drysses frysetørrede hindbær ud over og den sættes på køl igen – gerne cirka 4 timer i alt.

Jeg synes det blev en lækker lille sag, der på trods af den tunge brownie havde en fin friskhed over sig også er den – ikke at forglemme – yndig og lyserød.

I må have en god weekend derude – for os står den i aften på 70 års fødselsdag ved gemalens farmor – indtil da, hedder det vist bare – “kom oven på!” for mit vedkommende, stress er ikke sådan lige at ryste af sig, men med små og rolige skridt går det i den rigtige retning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *