2013/02/18

(En knap så yndig) glutenfri roulade

Ja det er jo bestemt ikke fordi jeg er hoppet med på at spise glutenfrit. Med en farfar og en faster der begge er glutenallergikere, har jeg intet ønske om at udsætte mig for det besvær det er at skulle leve glutenfrit. Men en veninde synes hun har fået det bedre efter at hun er stoppet med gluten, og hvis det er sådan hun har det, skal jeg på ingen måde anfægte det. Det stille bare min opfindsomhed i lidt større dilemma, for man skal ind i mellem lige tænke to gange for at finde på noget kage uden gluten i.
Hun siger godt nok at vi ikke skal tænke over det, men jeg synes nu bedst om at hvis jeg serverer noget, så har alle muligheden for at spise det.

Den anden dag blev det så til en kokos roulade.

Opskriften på dejen er lånt inde fra himmelske kager.

Jeg havde lidt problemer med at få den afbagt ordentligt, er stadig ved at lære min nye ovn at kende, så det resulterede desværre i en usammenhængende og knækkende kage – men med lidt god vilje fik jeg den rullet nogenlunde sammen og dækket de værste skavanker med et drys flormelis.

Som fyld brugte jeg en vaniljecreme jeg lavede den selv, men har man ikke mod på det, er doctor ökters glutenfri – bare vend den op med lidt letpisket fløde inden den lægges i rouladen, så bliver den lidt lettere og mere lækker.
For at kagen ikke kun skulle bestå at kagebund og fed vaniljecreme, kogte jeg en rest brombær sammen med lidt sukker og en tom vaniljestang og fordelte ud i kagen, efter det var kølet af.

Som sagt – meget lidt smuk kage! Havde jeg nu fået den bagt ordentligt første gang så tror jeg det havde hjulpet på det – men den smagte virkelig godt, dejlig blød og cremet – den ville sagtens kunne gøre det ud for en dessert (hvilket den faktisk også gjorde for os.)

I dag er det “dagen derpå” for os. I går havde vi en lille sammenkomst for gemalens familie, for at fejre at vi er blevet færdige med vores uddannelser og at vi er flyttet nordpå igen. Det var ikke noget stort, bare familien samlet til en omgang lasagne og kage bagefter (vender jeg tilbage med) Vi havde været bekymrede for om det overhovedet kunne lade sig gøre at være hele hans familie hjemme i vores lille stue, men vi måtte jo bare finde ud af det. Vi fik dog en del afbud (desværre) og endte med “kun” at være 16 så der var fin plads. Så i dag står den på oprydning og opvask.. Så igang med mig!

2 tanker om "(En knap så yndig) glutenfri roulade"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *