2013/02/13

Hurtig pasta – med et drys "stop spild af mad"

Den anden dag var sulten ikke så stor – og udvalget endnu mindre. Så efter at have kigget hjælpeløst ind i køleskabet et par minutter med tanken “jeg gider ikke spise rugbrød til aften!” snurrende i hovedet, faldt jeg over en pakke frisk pasta der havde forputtet sig inde bagerst på en hylde.

Fluks blev den revet ud og i samme håndelag en rest fløde, lidt broccoli, en halv pakke bacontern og en lidt sølle udseende rød snack peber. Op af fryseren blev der taget 4 portionskugler spinat op, det hele blev lagt på bordet og så var det ellers bare at gå igang.

Spinaten blev smidt på en kold pande der blev sat til at varme lige så stille op. Imens satte jeg en gryde med lidt vand igang med at koge og trimmede broccolien til små buketter.
Da vandet kogte fik det lidt salt og broccolien blev smidt i. Da spinaten var ved at være optøet kom baconen på – det blev ikke rigtig stegt sprødt, så det kunne måske være en fordel at gøre det i omvendt rækkefølge, men det smagte nu fint nok.

Imens blev snackpeberen skåret i tynde skiver. Da broccolien havde kogt et par minutter hældte jeg vandet fra og satte det til side.
Da baconen nåede til et punkt hvor jeg tænkte “nu er det vist fint” satte jeg en gryde med vand til pastaen til at koge. Herefter hældte jeg broccoli og peber på panden med en god sjat fløde, 1 – 1½ dl vil jeg tro. Retten fik lidt salt, peber og citron og fik lov til at koge lige så stille ind.

Da pastaen var kogt, blev den næsten drænet for vand og vendt i fløde blandingen på panden og så var det ellers klar til servering. –

Til retten blandede vi lidt hjertesalat og noget rucola sammen med en dressing lavet af

koldpresset rapsolie
lidt grov sød sennep
En sjat citron
salt og peber

Man er nødt til at smage sig lidt frem – man skal kunne smage alle elementer på en gang for at den er i top. Når man smager på dressingen er den lidt fed pga. olien, men det ændre sig når den bliver vendt i salaten.

På maks 10 minutter havde vi en lækker let ret lavet ud fra små sjatter og rester rundt omkring – helt sikkert noget vi skal lave igen!

Jeg er begyndt at se fordelen af at have en pose hakket spinat liggende i fryseren – mon ikke der skulle købes noget frisk når den kommer i sæson igen som kan hakkes og proppes i fryseren – det kan godt nok peppe en hel del mad op.

En tanke om "Hurtig pasta – med et drys "stop spild af mad""

  1. Lisbeth

    Sikke en fin og hurtig lille opskrift! – ideen med at tilføje noget salat er da en god ide til at give retten et lille pift, hvis den skal serveres til gæster 🙂 Jeg bruger selv frossen spinat meget, da jeg ikke altid er god til at få spist friske grøntsager (fordi de når at blive kedelige i mit køleskab) og køber også porrer, som jeg snitter og fryser ned. – det samme gør jeg faktisk med champignoner og jeg er vild med hvor meget forberedelse det kan spare mig for fra dag til dag i køkkenet!

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *