Månedsarkiv: marts 2013

Vaniljecupcakes med jord/choko skum

10. marts, 2013

Det er jo ikke fordi bloggen flyder over med indlæg for tiden – hvor har jeg egentlig skrevet variationer over den sætning mange gange efterhånden…

Siden vi flyttede til den nordlige del af Danmark, synes jeg min tid er forsvundet. Vi er gået fra en “eneboer-tilværelse” i Aarhus, til at have aftaler næsten dagligt, og så forsvinder tiden bare. Det er et luksus problem, det ved jeg – så jeg skal bestemt ikke klage. Det er bare ind imellem svært at finde tiden/overskuddet til at få sat sig ved computeren og få blogget.

De her kager lavede jeg for ja, snart en måned siden, da vi holdt en lille sammenkomst for gemalens familie. Kagerne er bare almindelige vanilje cupcakes ude den helt store udfordring.

2½ dl hvedemel
1½ dl sukker
2 spsk kartoffelmel
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
2 æg
100 g smør (eller 4 spsk smagsneutral olie)
3/4 dl mælk

De tørre ingredienser blandes og derefter tilsættes de “våde” – det hele røres sammen med en håndmixer. Herefter fordeles dejen i 12 forme.
Bages ved 225 grader i 10 minutter. 

I kagerne er der så kommet en jordbær/chokolade creme, groft snuppet fra Odenses hvide chokoladebrownie hvor den eneste forskel var at jeg erstattede jordbærmarmeladen med blende jordbær fra fryseren.

Cremen blev ret flydende og jeg bestemte mig derfor at komme den ned i kagen. Det gjorde jeg ved at anvende en æble-kernehus-udstikker til at lave et hul ned igennem kagen (ikke hele vejen, så ryger den dejlige creme jo bare ud igen)


Cremen kom I en sprøjtepose og blev fyldt i hullet med en lille top over


Og så derefter pyntet nogle med hjerter som her, andre med et drys sølv-dust. 

De var super lækre, og en meget sjov ting med at få fyld hele vejen ned igennem kagen og ikke bare oven på.


Her er ellers sket små store ting. Jeg har fået virksomhedspraktik med efterfølgende løntilskud ved teknisk forvaltning her i Frederikshavn. Så nu skal jeg til at tilrettelægge min hverdag efter at være en del af “det arbejdende folk” jeg startede mandag og prøver nu at komme ind i en rutine – jeg håber den snart kommer, ellers kan jeg godt se en blog der bliver forsømt – igen..


Hav en rigtig dejlig søndag derude. Vores dag står på pulled pork projekt for gemalen og en af vennerne, så jeg har æren af at bage burgerboller og lave tilbehør. Jeg forsøger at huske at få det ind, på et tidspunkt….