2013/05/22

Konfirmationskage

Ja det er jo lidt tid siden nu, men omvendt det er der så meget der er, når man ser på min aktivitet herinde – så bedre sent end aldrig, og nu er det konfirmand(inden)s fødselsdag, så derfor må det da være oplagt at få lagt de par kager her ind.

Den 27. april blev min lillesøster konfirmeret – en dag der var blevet set frem til med meget stor iver (ikke mindst fra hendes side.) Det blev til lidt af en familieopgave, hvor gemalen gik i køkkenet og stod for alt maden og jeg havde æren af at kreere en kage til festen.

Det er sjældent jeg laver fondant kager efterhånden, jeg synes det er meget hyggeligt og sjovt at pynte kagerne, men i bund og grund er jeg kommet frem til at jeg hellere vil dyrke det rene udtryk uden fondant – så de kager bliver kun lavet til de større fester hvor det skal være “lidt vildere” – hvis det er til at forstå den dobbelt morale.

Det betyder så også at jeg ikke gider at investere det helt vilde i udstyr til at pynte sådan nogle kager med, så det hele bliver lavet med nogle få udstikkere og så ellers i hånden – så det ser nok ikke så vildt og fantastisk ud som andre kan få det til – men jeg var godt tilfreds og det var konfirmanden også – og det er jo så absolut det vigtigste.

Således blev resultatet – de bogstaver der bliver ved med at drille, men det gik trods alt noget bedre end sidste gang da jeg lavede studenterkage til svigerinden. Kagen blev pyntet med en masse blomster i farvetemaet lyserød og lysegrøn og fik en fin (dog lidt flad) sløjfe på.

Bundende var 2x lyse biscuitbund bunde + en med en god portion kakao i. Fyldet var hindbærmousse og choko/nougatcreme – som også blev brugt til at smøre op med (årsag? den samme som altid, synes smørcreme er vammelt og nåede ikke at lave chokoladeganache oven i kagebagning og cremelavning)

Vi har, som jeg vist tidligere har nævnt, et par glutenallergikere i familien – de skulle selvfølgelig også have muligheden for at få noget kage så der blev lavet en special kage til dem, med glutenfri lagkagebunde (med ris- og kartoffelmel) hindbærmousse som i den store kage og så smurt op og pyntet med en chokoladeganache. Når man er glutenallergiker skal man nemlig passe på glukosesirup der både kan være lavet på majs (som er ok) eller på hvede (som er noget skidteras) så hvis der ikke står hvad det er lavet på er man bare nødt til at gå uden om – derfor ingen fondant til dem.

Jeg synes nu kagen blev ret fin – sprøjtede roser med noget overskydende ganache på toppen og gav det lidt sølvdust – her er der lang mere tale om det rene udtryk jeg går mere ind for – den kunne godt danne grundlag for noget jeg skal prøve senere – når der igen bliver grund til at lave en fint pyntet kage, jeg bliver 25 til august – måske der?

Til sidst synes jeg da lige vi skal slutte af med et billede af den smukke konfirmand – tjek i øvrigt håret, det fik jeg kreeret – er lidt stolt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *