2013/07/05

Amo surdejsbrød

For efterhånden lang, lang, laaaaang tid siden fik jeg tilsendt to poser af af Amos nye surdejsbrødblanding til at teste. Som jeg sikkert har pointeret før så går jeg så absolut ind for at lave tingene selv og fra bunden, derfor er jeg absolut heller ikke storforbruger af diverse “shake-and-bake” produkter. Men som man kan fornemme fra bloggen her har overskuddet ikke været det store i det her forår, så jeg tænkte at det måske var ok at prøve – det lød jo egentlig meget godt (og min surdej døde under afgang/flytning, og jeg har ikke taget mig sammen til at starte en ny en op.)

Billede udlånt af AMO

Blandingen er i og for sig “bare” en melblanding, man skal selv tilsætte vand, olie og gær og så skal det ellers bare æltes. Amo opfordrer til at man selv tilsætter “smagsvarianter” til brøddet. Eksempelvis kerner, krydderier osv. jeg valgte dog at lade det første brød være helt simpelt, for bedre at kunne bedømme smagen. Det blev bare penslet og drysset med oregano og groft salt.

Smagen var egentlig fin – vi får bare ikke spist sådan et brød, vi spiser ikke så meget brød til maden og det er nok det det egner sig bedst til. Det her brød var i øvrigt af en halv pakke melblanding. 
Jeg har brugt det resterende til at bage madpakkeboller af – og det egner det sig rigtig godt til! Jeg bager ofte boller til madpakken, dels fordi jeg ikke gider at spise rugbrød, dels fordi jeg så ved hvad det er jeg sætter tænderne i (og kommer i min krop ikke mindst) Problemet er bare at de plejer at blive lavet på slump og det der for ikke altid går lige godt – og jeg er meget kræsen med brød. Men de her bliver bare gode, smager godt og er luftige nok hver gang – det det er da også værd at tage med, især når overskuddet ikke er størst. 
Den vejledende udsalgspris er 23,5 kr. så det er egentlig ikke fordi det er dyrt synes jeg ikke – men men men, jeg må jo også være ærlig, når den sidste halve pakke der står i min køkkenskuffe er brugt, køber jeg nok ikke en ny -jeg går stadig ind for at lave tingene selv og så må jeg jo bare se at få skrevet ned hvad jeg gør når jeg bager de madpakkeboller, så jeg kan få lavet en opskrift til mig selv – når det går godt altså 🙂
Men jeg ved jo godt det ikke er alle der har samme tilgang til bagning som mig – som nyder det, når lysten, overskuddet og tiden ellers er der… Så hvis man synes det er vildt besværligt at skulle lave en brøddej selv, så er det her et rigtig fint produkt der giver et godt brød – det skal være hyggeligt at gå i køkkenet, ikke en sur pligt, så hvis lidt forskelligt snyd kan gøre det for nogen så synes jeg bestemt det er det værd!

Det her er et sponsoreret indlæg – det vil sige at jeg har fået produktet leveret af Amo, men holdninger er helt mine egne. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *