2013/07/09

Studenter cupcakes

Min lillebror blev student i år og det skulle bestemt fejres! Sidste år lavede jeg kage til gemalens søster som bare gik helt af … ja det gik i hvert fald ikke så godt skal vi ikke bare sige det?

Derfor snakkede jeg lidt med min bror om, om det ikke bare skulle være cupcakes med studenterhuer på, den store kage bliver aldrig rigtig spist, fordi den ofte bliver serveret efter middagen og så er der ingen der reelt har appetit til den. I bund og grund er der heller ikke rigtig nogen der kan lide fondanten, så ideen med at pakke en hel kage ind i det, bare fordi det ser fint ud er egentlig heller ikke noget jeg går ind for….

Han var med på ideen – bare det var kage, så var han glad (han er vel min lillebror.)

Som sagt så gjort. Det blev til chokolade cupcakes med blåbærcreme i midten og en studenterhue af romkugle dækket med fondant på toppen.

Cupcakes (12 stks)

2 æg
1½ dl sukker
2½ dl hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
2 spsk kakao
100 g smør
3/4 dl mælk

Æg, sukker og vaniljesukker piskes lyst og luftigt. Herefter vendes mel, bagepulver og kakao sammen inden det sigtes over æggemassen og vendes sammen med mælk og smeltet smør.

Dejen kommes i forme og bages ved 225 grader i 10 minutters tid.

Når kagerne er kølet af, maltrakteres de godt og grundt med en æblekernehus-udsikker. Den bruges til at fjerne midten af kagerne sådan at der er et hulrum ned igennem kagen (uden dog at gå helt igennem) – gem resterne!

I det hulrum kommes blåbær cremen i

Blåbærcreme

100 g blåbær
1 vaniljestang
½-1 dl sukker
1 blad husblas
2 dl fløde

Blåbærene koges med sukker og vanilje til de er kogt nogenlunde ud kommes husblassen i (husk den skal udblødes i koldt vand 10 minutter inden.) Når husblassen er smeltet tages bærmassen af varmen og blendes igennem.

Mens bærmassen køler af, piskes fløden til en let skum. En lille smule af fløden piskes i bærmassen inden den forsigtigt vendes i resten af fløden. Cremen stilles koldt indtil den skal bruges, gerne et par timer.

Cremen kommes i en sprøjtepose og kommes så i hulrummene i kagerne – samme princip som jeg har gjort her bare uden “top” på.

Kageresterne bruges til at lave romkugler af. Det er et spørgsmål om at prøve (og smage) sig frem. Kageresterne kommes i en foodprocessor og blendes til en fin smulder. Heri kommes hindbærmarmelade og romessens til det har den rigtige smag og konsistens (bruger du ikke chokoladekage, skal der også tilsættes kakao)

Romkuglemassen formes til små huer og sættes til at tørre

Herefter beklædes de med hvid fondant – jeg lavede et meget tyndt lag, netop fordi der ikke rigtig er nogen der rigtig kan lide det.

Herefter lavede jeg bånd og små cirkler i den helt forfærdelig mørke HTX farve (2 styks blå hænder til mig) som blev sat på huerne med lidt vand for at binde. Til sidst rørte jeg lidt gulddust op med lidt alkohol for at kunne sætte små guldknapper på.

Kagerne kom selvfølgelig i blåstribede forme (og lidt lilla da jeg løb tør for de blå) dem her er “bare” fra IKEA – det behøver ikke altid være så dyrt.

Bummelum – studenter kager der kunne spises på trods af at de blev serveret efter maden og selv om det var varmt i vejret. 
Jeg blev ramt af tidsnød og derfor nåede romkuglerne ikke at tørre ordenligt så fondanten kom til at se lidt sjov ud – men meningen var til at se, og kagerne smagte godt – hvilket jo faktisk var det vigtigste!
Mængderne her passer i øvrigt ikke sammen – jeg tror jeg lavede 36 kager som cremen nok passer bedre til, men det er lidt usikkert – jeg skulle nemlig også bruge noget til en glutenfri kage, men altså – blåbærcreme er jo ikke det værste at finde et formål til.

2 tanker om "Studenter cupcakes"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *