Månedsarkiv: september 2013

En weekendtur til Sverige

24. september, 2013

Gemalen har en moster og onkel i Sverige. Her for to uger siden var vi med gemalens forældre oppe at besøge dem – det er ikke fordi vi har overrendt dem deroppe, gemalen mente ikke han har været der siden 97 og dermed har jeg aldrig nogensinde været der.

Mosteren og onklen bor i Göteborg, men har sommerhus i Svanesund (på øen Orust i Skærgården, cirka en times kørsel fra Göteborg) så det var der turen gik hen for vores vedkommende.
Det er ikke fordi jeg kan lave den helt store beretning om turen, vi tog med færgen klokken to fredag eftermiddag og var på den igen lidt over ni søndag morgen – så det var vel hvad man kan kalde et lynvist. Lørdagen blev brugt på lidt gåture rundt på øen, lidt indkøb af de svenske “specialiteter” og hygge på terrassen i det fantastiske vejr. Så istedet for en lang rejsebeskrivelse følger her bare lidt fotospam.

Vi starter med indsejlingen til Göteborg der jo er helt fantastisk smuk – vi havde heldigvis fået pladser helt oppe foran på færgen så vi havde udsigt til det hele. I det vejr vi havde kunne jeg godt have brugt flere timer her.

Udsigt til sommerhuset der ligger lige ned til vandet, med lystbådepladser lige foran.

En dry martini med skøn skøn udsigt.
Når man skal stå op klokken seks – på en søndag!!! for at være sikker på at nå færgen, må man jo få det bedste ud af det. I dette tilfælde var det denne smukke solopgang der kunne give lidt plus på kontoen.
Med udsigt til byen herhjemme – ikke helt så smukt som Göteborg, men den har nu sin helt egen charme.

Vores småindkøb – udvalget var lidt begrænset på den lille ø. Med det blev da til lidt brød, en svensk Präst ost, æblejuice og pærecider og nogle tørrede bær.

Vi overvejer nu at skrifte vores London-jule-tur ud med en Göteborg-jule-tur. Det kom til at passe helt forfærdeligt med fly til London, så ideen er forkastet lidt. Tilgengæld skulle Göteborg være en fantastisk juleby – så kan London komme et andet år, hvor flyene måske passer bedre. Det vigtigste er næsten også at komme væk og få top julehygge – og det skulle Göteborg kunne byde på!

Lidt om (selv) censur

12. september, 2013

Jeg har lige været inde og fjerne på et par kommentarer der er blevet lagt på mit indlæg om Nordisk køkken fra sidste sommer. Jeg går egentlig ikke ind for at censurere folks kommentarer, men disse to var på et så underlødigt og lavt plan at jeg på ingen måde vil have dette forbundet med min blog. Kommentarerne var oven i købet skrevet anonymt…

Kommentarerne svinede firmaet (og nok især de to brødre bag det) til, på et grundlag som jeg med hvad jeg har undersøgt ikke kan eller vil kalde rimeligt! Da gemalen arbejder med søgemaskine optimering, kunne han hurtig se problemet i sådan et par kommentarer der kan ende med at give firmaet problemer langt ud i fremtiden, da de kan være svære at fjerne fra google søgningerne igen – min lille hyggelige blog her, skal absolut ikke være skyld i at et firma jeg synes er godt skal komme ind i problemer (eller skal bruge en frygtelig masse penge på at rette op på dem.)

Altså er budskabet – kommenter endelig løs på mine indlæg, kom også gerne med kritik – blot den er saglig og i en god tone! Jeg vil meget nødig fjerne muligheden for at alle kan give deres besyv med!

Jeg vil gerne slutte af med at sige at jeg stadig er meget begejstret for Nordisk Køkken – de produkter vi købte sidste år er af virkelig god kvalitet og vi bruger dem ofte i madlavningen! Jeg ønsker firmaet al mulig held og lykke fremover og håber de bliver ved med at lave gode produkter med de nordiske råvarer!