2013/11/18

Er det jul nu? – æbleskiver

I et forsøg på at få det her blogning igang, har jeg besluttet mig for at prøve at lave en lille “forjulekalender” som jeg kalder – er det jul nu? Den starter i dag med to uger til den 1. december – og så er planen ellers at lave en indlæg om dagen, med lidt forskelligt indhold. Nogle gange opskrifter på mine julefavoritter, andre dage mine ideer til julesyslerier, nogle dage bliver det måske bare lidt snak om jul, traditioner og julerier.

I dag vil jeg starte med at henvise til en opskrift på en julefavorit – æbleskiver

Æbleskiver må man godt starte med at spise i november, det er en lille lækkerbisken som varsler julens komme. Vi har allerede spist de første par portioner, godt nok fra frost, men når det skal være rigtig godt, så skal det være hjemmebagt – i går indkøbte jeg en liter kærnemælk så mon ikke der skulle laves en portion i løbet af ugen?

DR viste for noget tid siden et program om det “danske” samfund i Elk Horn i USA – her var æbleskiver en vigtig del af deres “danske” liv. At de så spiste medisterpølse til er en anden sag – den sammenblanding forstår jeg ikke helt. Men jeg kunne rigtig godt lide ideen om at alle nygifte par i Elk Horn får en æbleskivepande, for æbleskiver det skal man kunne lave – det er der da stil over! Lad os bare tage den tradition til Danmark.

Jeg tror mange opfatter æbleskiver som en nem snack, der bare skal hældes ud af en pose, ind i ovnen og derefter spises – og ja det er da nemt, og ja jeg gør det også selv og JA de smager ganske udemærket (når man køber de rigtige) – men hvorfor var det nu lige at det skulle være super nemt?

Jeg mener, det er da nemt at bage æbleskiver – og det går forholdsvist hurtigt, i modsætning til pandekager og vafler hvor man kun kan lave en ad gangen, laver man altså seks ad gangen – svup svup svup og så er der en ordenlig bunke æbleskiver, lige klar til at spise med sukker og lækker hjemmelavet marmelade fra sommerens bærhøst.

Og så er det jo lige at man skal huske at tage sukker og ikke salt. Gemalen er stadig mærket af dengang han som barn måtte spørge sin mor efter ketchup til æbleskiverne nu hun var igang med at give ham salt istedet for sukker – sjovt som sådan nogle historier kan hænge ved, vende tilbage hver gang man snakker om/spiser æbleskiver og kan blive ved med at være lige hyggelig og gøre at man trækker lidt på smilebåndene hver gang.

Glædelig november 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *