2013/11/23

Er det jul nu? Pebernødder

Småkager hører julen til – det kommer vi ikke uden om. En af de vigtigste (synes jeg) er pebernødder.

Jeg synes at pebernødder har fået et lidt blakket ry – folk gider ikke rigtig bage dem, det er lidt en børnekage, de er lidt kedelige og så videre…

Men som I nok kan fornemme er jeg ikke af den opfattelse. Pebernødder er noget af det nemmeste at bage, vi bager gerne et par portioner i løbet af december, de må gerne være uens i form og størrelse, de skal bare trilles hurtigt i hånden – med lethed kan man tage et par stykker af gangen – og selv gemalen har tålmodighed til at lave dem.

Og det her med børnekagen – jo jo hvis man køber de søde (unaturlig brune) pebernødder i supermarkederne så har de nok lidt børnekage over sig – men med den opskrift jeg bruger med massere af krydderier synes jeg absolut ikke at det er et passende stempel at give dem.

Så det er bare at komme igang – bag nogle pebernødder og nyd dem! Hvis julen er lidt for presset og du ikke orker at stå og lave honningkager, vaniljekranse, kagefigurer og hvad der ellers “skal til” for at holde jul – så bag da bare en portion pebernødder, så er der hjemmebag på bordet og du har kun skulle stå i køkkenet i en halv times tid OG du kan få både børn og mand til at hjælpe dig.

God lørdag derude.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *