2013/11/24

Er det jule nu? En uge tilbage

7 indlæg skrevet – 7 indlæg tilbage.. Når jeg er færdig her altså.

Om en uge er det nemlig 1. december og jeg glæder mig! Som et lille barn der ikke kan vente på at gaverne må pakkes ud juleaften, vimser jeg lidt rundt om vores kasser med julepynt, der står stablet op i vores “opbevaringsværelse” – “bare en enkel lille nisse, det skader da ikke”, “udendørs lys – det må jeg godt sætte op nu, det er lidt noget andet er det ikke?” eller “måske man skulle lave adventskransen nu” flyver igennem hovedet af mig, og bliver slået ned med en NEJ! først til den første! Vi skal ikke bryde traditionerne her…

Men det er nu altså også svært, rundt omkring ved naboerne er lysene sat op, når jeg kommer ud til mine forældre er de første juleting begyndt at indfinde sig og i dag bliver julebelysningen tændt nede i byen, nej det altså ikke nemt at være mig! Måske vi kommer til at “snyde” lidt ved at sætte lidt lys op uden for… Det er jo altså ikke det samme som at julepynte inde – spørg mig ikke hvorfor, sådan er det bare.

Men jeg skal nu også passe på, jeg er nemlig godt og grundigt bange for at det her julelys godt kan tage lidt overhånd for gemalen – han drømmer og dansende snemænd, klatrende julemænd lys fra kælder (hvis vi havde sådan en) til kvist og jeg ved ikke hvad – jeg ser et rædselskabinet af et ægte amerikansk julepyntet hus for mig – så er det da først at vi er til udstilling…

Jeg går ind for at julepynt og belysning skal være hyggeligt, men enkelt og elegant – ikke for meget, ikke for let og slet ikke overgjort. Desværre er det som om hele familien (på begge sider) er hoppet på Christians galej – men måske det har noget at gøre med at de ikke skal se på det hver dag, at det ikke er deres hus der skal drukne i plastisk julemænd og kulørte lamper. Eller også er det bare fordi de alle sammen finder det hysterisk morsomt at drille mig – jeg forstår det ikke :p
Jeg håber ikke på at jeg “vinder” for sådan skal det ikke være. Jeg håber på at enten kan han styre sig, eller også at han i virkeligheden heller ikke synes vi skal oplyse hele nabolaget, men at det bare er lidt godmodigt drilleri – hvilket der jo skal til indimellem.

 

God søndag – håber I nyder den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *