2013/11/09

Novembertid

Ja – det der med at komme igang med at blogge noget mere det gik jo så ikke så godt.. Jeg kan jo ikke gøre andet end at håbe på det kommer, det gør det sikkert især fordi der vel snart skal bages nogle julekager, pakkes nogle julegaver ind og produceres nogle julekort – som jeg jo nok ikke kan lade være med at dele.

Vuffen på efterårstur

Som jeg vist har nævnt (indtil flere gange) før, har efteråret været lidt små hård – generelt synes jeg, når jeg kigger tilbage, at kunne konstatere at 2013 ikke har været mit år. Hvis man selvfølgelige lige ser bort fra at jeg blev arkitekt (men der lå det meste af arbejdet i 2012) og at jeg har fået mig et rigtig dejligt job med gode kollegaer. Men nu ser det ud til at lysne, lidt – jeg synes i hvert fald hverdagen er blevet mere overskuelig og vi sørger for at hygge os – det skal man jo gøre på denne årstid.

Jeg har fundet (endnu?) en fordel ved at flytte til Frederikshavn, her er riften om naturens glæder nemlig ikke så stor, så jeg har sammen med en veninde både fundet havtorn og brombær, udnyttet hundelufteturene til at samle ægte kastanjer og æbler, og samlet hyldebær til årets hyldebærsaftsproduktion. Ud over selvfølgelig mirabelle eventyret bag svigerfars værksted. At jeg så har konstateret at de der kastanjer er jeg ikke særlig stor fan af, det er en anden ting.

I det lille hjems køkken er der også blevet produceret, bagte æbler med mandler og kanel, hjemmesyltede rødbeder og rødkål (selvom gemalen nu skal have en stor del af æren for det) vi er gået i suppemode og har indført suppedag en gang om ugen, så nu spiser gemalen – der ellers har nægtet at indtage suppe da det ikke var “rigtig mad” – kartoffel porre, minestrone, tomat suppe og flere andre med stor lyst, nu er det bare op til mig at komme på gode ideer til den næste.

Rødkålen og rødbederne blev lavet i går og kom i brug i dag til lørdags frokosten, på nylavet varm leverposteg (købt) og varme hjemmelavede frikadeller uhm! Det meste af rødkålen kommer nok til at blive spist i morgen, hvor vi skal holde mortensaften sammen med gode venner. And med hele svineriet (der kommer også gås på bordet, men kun i porcelænsform) jeg elsker and, og med rødkål, brunede kartofler, halve æbler med gelé og en god SOVS er det ligesom en lille start på julen.

I efteråret, opbygger jeg tit en vis trang til at gense mit store idol – Fru Muremester Jessen, i matador – det gjorde jeg også i år, så vi har været igang med matador de sidste par uger, sådan et afsnit i ny og næ er nu bare med til den ultimative hygge – skidt med at vi kan næsten alle replikkerne – det er en del af charmen. Det er lidt som med Morten Korch filmene, det går aldrig sådan rigtig galt, så det er bare den ultimative “feel good.”

Ja så faktisk alt i alt er der kun en ting der generer mig lige for tiden, det er at det er Movember… Hvilket betyder at gemalen allerede har et rimelig grim og rimelig ucharmerende overskæg at fremvise – og vi skriver kun den 9. november… November bliver lang gør den! Når det er sagt må jeg også sige at jeg går ind for movember, jeg synes det er fantastisk at mændende også gør noget for at gøre opmærksom på at de også kan blive ramt af kønsbestemte kræfttyper, sådan at det ikke kun er kvinder der i oktober løber ud og powershopper lyserøde armbånd. Jeg synes også helt bestemt at det er noget vi kvinder skal holde os ude af, så selvom jeg synes det er GRIMT som jeg ved ikke hvad, kan jeg godt forstå han gør det og er også glad for at jeg har en mand der ikke bare sige “undskyld skat” – det ville da blive kedeligt i længden 🙂

I øvrigt – så vil den opmærksomme læser måske bemærke at det ikke længere er en blogspot blog jeg har, men at den har fået sit helt eget domæne, så det nu bare hedder lyshaarede.dk – det har ikke nogen særlig betydning for bloggens udseende eller type, det er bare noget vi har snakket om længe at det nok ville være smart (noget med link værdi og alt muligt andet klogt som gemalen har styr på) og da gemalen har oprettet sin egen side med madopskrifter, gav det ligesom mening at få det gjort nu.

Og hvad er det nu for en side, sidder du måske og tænker (for selvfølgelig gør du det) det er siden nordsmag der er en side med opskrifter som han gerne vil læse den, så måske lidt mere rettet mod mænd (eller kvinder der ikke er så meget i pyntehjørnet) god reel mad, som vi spiser og som de fleste (selv madbloggere) nok spiser det meste af tiden, når det kommer til stykket. Så de mere “almindelige” opskrifter vil fra nu at være at finde derover, mens jeg så koncentrerer mig lidt mere om kager, brød og mine knap så spiselige puslerier. Så faktisk sådan som det reelt er i vores liv, hvor han laver maden og jeg nusser rundt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *