2013/12/09

Kagefigurer

Så er december allerede ved at være godt igang og det samme er juleforberedelserne i vores lille hjem.

Her er blevet pyntet op, åbnet advents gaver, set julekalender, lavet havregrynskugler og bagt. Ikke nok hvis man spørger gemalen, men lidt har også ret.

I dag har den stået på kagefigure, jeg har i flere år bøvlet med at finde en ordentlig opskrift på denne type kager, den min mor har brugt i hele min barndom “smager rigtigt” men bliver alt for hurtigt tørre, så prøvede jeg nogle bagt på honning som blev så hårde at vi begyndte at frygte for at knække tænderne på dem i år bestemte jeg mig for at gå helt basic på opskriften – ud fra den her fra hendes verden (bare overse det at der står børnekager) til opskriften tilføjede jeg 1 tsk kanel.

Så blev der ellers stukket figurer ud til den store guldmedalje.

 

Kager klar til bagning

Der gik vist lidt æstetiker i den da kagerne skulle lægges på plader …

Kagefigurer

Kagerne blev pyntet med æggehvideglasur (royal icing) og krymmel indkøbt i Tyskland på vores ferie. Jeg prøver at holde det enkelt, både for at det er overskueligt for mig at få pyntet, men også for at det kommer til at se fint ud på en tallerken.

 

Glædelig 9. december

I morgen står den på pebernøddebagning sammen med gemalens søster, er jeg sikker på bliver hyggeligt.

En tanke om "Kagefigurer"

  1. Pingback: Kagefigurer vol 2. - Hende den lille lyshårede

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *