2013/12/28

Nytårsmenu

Julen er forbi og nytårsaften står og banker på døren og det medfører naturligt en nytårsmenu.

Vores nytårsaften skal i år holdes med et par gode venner vi har holdt nytår med før, god mad, vin kransekage og ‘pagne.

Jeg synes tit nytårsaften for os er endt med at køre rundt og rundt og rundt i jagten på “den gode fest” uden at den nogensinde dukker op. Så for et par år siden forslog jeg at vi ændrede nytårsaften fra “ungdomsfesten” med høj musik og alkohol i rigelige mængder (som jeg aldrig rigtig fik noget af fordi jeg var chauffør) til en aften hvor maden blev lidt ud over det sædvanlige.

Ændringer skete der, og i år kaster vi os for anden gang ud i en 7 retters menu (+ kransekage). Første gang var for to år siden hvor vi holdt det sammen med de samme to som vi skal i år. Sidste år forsvandt nytårsaften (sammen med julen) i afgangsopgaver fra vores studier. Vi holdt den hjemme, bare gemalen, vuffen og jeg – med pasta og tomatsauce til hovedret og kræmmerhuse til dessert – ikke helt så overdådigt.

I år skal den så gerne have fuld gas igen – det tror jeg både gemalen og jeg har brug for oven på det år vi har været igennem. Menuen kommer til at se sådan ud (med mulighed for ændringer)

Små snacks og champagne til nytårstalen
Opdateret rejecocktail – friske forårsruller med rejer
Ærtesuppe
Sorbet (til at rense ganen i)
Smørsteg kuller, med dampede grøntsager og blomkålspuré
Asiatisk inspireret and (kan være vi udskifter til noget andet, vi ved det ikke helt endnu)
Hjemmelavet islagkage med chokolade og havtorn/appelsin

Kransekage og champagne

Den er ikke helt finpudset og kan nå at ændre sig – det kommer lidt når vi skal have købt ind på mandag (sammen med alle andre?) – jeg håber bare jeg er rask til den tid – jeg har været syg siden den 22. så nu synes jeg egentlig godt at jeg kunne blive rask igen.

Juleferien bliver nydt i fulde drag herhjemme, hvis man altså lige ser bort fra sygdommen. Juleaften holdt vi herhjemme med gemalens familie – indlæg følger, juledag var vi ude ved mine forældre og 2. juledag havde vi lidt julehygge med nogle venner. Ellers har vi bare slappet af på sofaen, set Anne fra Grønnebakken og gode film, spillet matador og holdt juleferie i fulde drag. Det lyder måske dumt, men vi har savnet, bare at kunne være juledovne – vi har, siden vi flyttede til Aarhus, ikke været hjemme mellem jul og nytår og har altid haft travlt, derfor nyder vi nu at kunne tage det stille og roligt, nyde hinanden og nyde at have fri.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *