2014/01/02

Året der gik….

Omkring nytår er det jo meget almindelig at samle op og se på hvad der er sket i løbet af året. Det vil jeg også prøve i år, måske især som en øvelse for mig selv, jeg husker nemlig 2013 som et hårdt år, med mange nederlag – men jeg vil, med det her, prøve at minde mig selv om at der faktisk også er sket rigtig mange gode og dejlige ting i vores liv.

I januar, tog jeg den sidste slutspurt og jeg blev færdig som arkitekt, den 24. januar var jeg oppe til den endelige kritik, foran et panel af 4 dygtige og erfarne arkitekter – samt familie og venner. Det var en dejlig dag, kritikken gik godt og jeg var på ingen måde i tvivl om at jeg nok skulle bestå. Gemalen fortalte bagefter at det var en stor oplevelse for ham at sidde som publikum til min endelige eksamen, og jeg var glad for at han var der.

Den 24. januar var en torsdag, søndag blev vores flyttelæs afhentet og kørt mod Frederikshavn. Jeg har i mange år, for sjov sagt at når jeg kom ud med mit eksamensbevis, ville Christian holde foran skolen med en flyttebil, til at rykke tilbage til Frederikshavn. Jeg havde dog aldrig troet at det skulle blive en realitet. Faktisk så nåede jeg ikke engang at få beviset før vi var flyttet, jeg kørte en uges tid senere til Aarhus til min dimission.
Flytningen var en hård omgang, ikke bare skulle den foregå oven i to afgangsopgaver og en masse stress – for mit vedkommende, vi skulle også vinke farvel til 5½ år af vores liv, og noget der var blevet til vores identitet, som studerende og “dem fra Aarhus”, til at være arbejdsløse og fra Frederikshavn. Samtidig nød jeg også at kunne gøre noget manuelt, det er til at forholde sig til at pakke en flyttekasse, uden at den bliver for tung, skille møbler ad og ikke mindst få ryddet op og smidt ud. Da vi kom til Frederikshavn, var der en ny udfordring i at få indrettet det nye hus og gjort det til vores nye hjem – jeg elsker at indrette, og jeg nød at jeg nu kunne rende rundt med en lille bitte hammer og små søm og hænge billeder op, istedet for at skulle igang med borehammer og skruer, som vi skulle i vores lejlighed i Aarhus.

Februar forsvandt hurtigt – en masse sociale arrangementer, som vi sagde ja til alle sammen, et par sammenkomster (2 x “hurra vi blev færdige/indflytterfest”) for familierne, møder i forbindelse med vores nye liv som jobsøgende, som det jo så pænt hedder, og bim-bam-bum så havde jeg fået et offentligt løntilskudsjob i Frederikshavn kommune.
Marts forsvandt også mere eller mindre for os, jeg har faktisk ikke rigtig nogen fornemmelse for hvad der skete, og bloggen har ikke været nogen hjælp. Et sølle indlæg blev det til. Jeg tager det som et tegn på at jeg havde travlt og at den stress jeg opbyggede under min afgang nok ikke rigtig var ude af kroppen endnu.

April havde gemalen fødselsdag og jeg fik faktisk slet ikke blogget. Vi holdte en dejlig påskefrokost med vores venner. I april fik vi også vendt vores liv på hovedet da vi fandt ud af at jeg var gravid – det var helt fantastisk og en lykkelig tid, jeg strålede og svævede på en lille sky. Desværre varede det kun til midt i juni, hvor det lige pludselig var en ny realitet vi skulle forholde os til. Dette var første skridt i en hård sommer, som udløste et hårdt efterår for os begge.

Sommeren var hård, men samtidig også en dejlig tid! Vi havde jo fantastisk vejr og boede lige pludselig tæt på stranden, så det blev til mange ture på cyklerne, med vuffen i cykelkurven, ned og gå en tur på stranden, soppe lidt og nyde livet. Vi havde ingen ferie at slås med, istedet flexede jeg ud hver fredag i juli og august som vi brugte på ture ud i sommerlandet. Vi nød livet, sommeren og hinanden og jeg husker turene som fantastiske. Især turen til Løkken, hvor vi på den dejligste sommerdag spontant kørte på stranden og nød et par timer med høj sol og feriestemning.
I juli var jeg med i Danmarks bedste livret på TV2 Fri. Hvor jeg var en af de seks udvalgte der var med i delfinalen. Jeg var super stolt over at kokkene roste min mad, og synes den var så god at jeg var blandt de seks bedste! Knap så stolt var jeg da det blev sendt, det var forfærdeligt at se sig selv i tv.. Kan ikke anbefales.

1. september blev mit løntilskud til en projektansættelse og jeg var pludselig ikke en del af de arbejdsløse mere. Jeg elsker min arbejdsplads, jeg har fantastiske kolleger og har endnu ikke været træt af at skulle på arbejde. Samtidig startede gemalen i et privat løntilskud, hvor han blev lovet job bagefter – fremtiden så lys ud. Dog var september og oktober hårde at komme igennem, heldigvis havde vi allerede i foråret købt en miniferie til Sønderjylland. Det var lige hvad vi havde brug for, og vi havde en fantastisk ferie, hvor vi bare kunne hygge os.

Da vi kom hjem fra ferien, var vi begge udhvilede og klar til at angribe hverdagen igen, desværre gik der kun en uge, før gemalen blev opsagt fra sit løntilskud – firmaet havde ikke flere penge. Det var et slag lige direkte i ansigtet, og det skrøbelige overskud vaklede. Men vi kom igennem det, heldigvis sank gemalen ikke ned i modløshed, men begyndte at beskæftige sig med sin nye side Nordsmag.dk – der gerne skal ende som en opskriftsamling – det er jo mest ham og ikke mig, der laver mad herhjemme.

I november så tingene lyse ud overskuddet vendte tilbage og jeg begyndte at se frem mod jul. Der blev også overskud til at lave en del “forjuls indlæg” med hvilke forventninger jeg havde til hvad vi skulle i december. Helt så meget blev det ikke til, december forsvandt for os i år. Jeg fik ikke bagt så meget som jeg troede jeg skulle, jeg fik ikke lavet konfekt så tidligt som gemalen syntes jeg burde, jeg kom ikke igennem samtlige julefilm – julekortene kom ud lige inden jul og slet ikke til alle dem jeg havde tænkt skulle have dem, det må blive til næste jul. Til gengæld havde vi en skøn jule-hygge-tur til Göteborg, fik julehygget med nogle veninder, taget til et par julefrokoster og ikke mindst holdt vores første juleaften hjemme – forhåbentlig bliver det ikke den sidste.

Nytårsaften forløb rigtig godt – der følger et indlæg med nytårsmaden. Nu skal hverdagen bare igang igen. Jeg arbejder hjemme i dag, og tager på arbejde igen i morgen, en kort fredag er en blid start efter juleferien.

Det var vores år – i de store træk. Jeg kommer nok ikke udenom at jeg stadig synes at 2013 var et hårdt år, på det psykiske plan, men det går i den rigtige retning – lige som dagene bliver lysere, bliver mit humør også. Jeg håber på at kunne lægge det gamle år bag mig og at 2014 bringer en masse gode ting med sig.

Godt nytår til jer alle derude – jeg håber I er kommet godt ind i det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *