2014/01/31

Macarons med brombær

I weekenden gik jeg i køkkenet med min søster og fik fremtryllet de her små lækkerheder.

Jeg har lavet macarons et par gange før, der har jeg selv blendet mandlerne men det gør at de bliver lidt grovere i overfladen, den her gang har jeg købt mandelmel, hvilket har givet en noget pænere overflade.

Opskriften er

43 g mandelmel (eller smuttede mandler der blendes)
70 g flormelis

40 g æggehvider (cirka 2 æg)
25 g sukker

Lilla pasta farve

Mandelmel og flormelis blandes sammen.
Æggehvider og sukker piskes til marengsen danner små toppe. Kom farve i til du synes det passer – der må godt være lidt rigeligt farve på drengen, det dæmpes lidt når det bager.
Så skal mandelmelsblandingen vendes i – tag lidt af gangen, hvis dine macarons bliver for tørre bliver de ikke helt så pæne at se på og en lidt sjov fornemmelse i munden (jeps jeg har prøvet det).

Kom macaronsmassen i en sprøjtepose og sprøjt små “klatter” ud på en bagepapirsklædt bageplade. Du bestemmer selvfølgelig selv størrelse, men jeg synes det passer meget godt en en størrelse omkring en 5 krone.

Lad dine macarons stå og tørre i et par timer – det gør at de hæver op med den lille “fod” – herefter bages de ved 160 grader i 10-12 minutter.

Brombærcreme

50 g brombær
1 vaniljestang
1 blad husblas
2 spsk sukker
2 dl fløde

Kog brombærene op med vaniljestangen, når bærrene er ved at være møre, passeres de igennem en sigte og kommes tilbage i gryden. Her kommes sukkeret og husblassen (der har ligget og udblødt i koldt vand min 10 minutters tid) varm op indtil sukker og husblas er opløst. Passer igen igennem en sigte og sæt til at køle af mens du pisker fløden.

Fløden skal være let pisket, kom lidt af fløden op i bærmassen og rør rundt. Herefter kommes bærmassen op i resten af fløden og vendes forsigtigt sammen. Sæt på køl i et par timer.

Når dine macarons skal samles er det bare at parre to macarons sammen i nogenlunde samme format lægge creme på den ene og lægge den anden oven på.

Sæt dem gerne i køleskabet et par timer inden servering, så bliver de ekstra gode.

Rigtig god weekend derude – håber I kommer til at nyde den.

2 tanker om "Macarons med brombær"

 1. Jette Rosendal

  Hej.
  Jeg synes, dine macarons er rigtig fine – og især din brombærcreme skal prøves (jo oplagt, når der ligger brombær i fryseren, som er plukket i eget hegn) 🙂
  Også god weekend til dig.
  Hilsen Jette

  Svar
  1. Hende den lille lyshårede Forfatter

   Hej Jette

   Tak for de pæne ord 🙂
   Brombærcremen er super lækker – hvor skønt med eget brombærhegn, jeg måtte på “skovtur” for at finde mine 🙂

   Hilsen Eva

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *