2014/01/18

Sprutterutte

 

Den her lille flok tager snart på rejse til Hjørring sygehus, hvor de forhåbentlig kan glæde de små for tidlig fødte babyer.

Og hvorfor nu det? Det gør de fordi jeg i efteråret bestemte mig for at blive “sprutte-hækler” for spruttegruppen.

Spruttegruppen er et initiativ, der går ud at frivillige rundt om i landet donerer hæklede blæksprutter til landets neonatalafdelinger. De for tidlig fødte har nemlig stadig en fornemmelse af at være inde i mors mave og søger derfor efter navlestrengen. Sprutternes snoede arme giver en erstatning for dette og giver derfor tryghed i kurvøsen.

Jeg hørte for første gang om spruttegruppen for lidt over et år siden, hvor jeg synes det var et fantastisk initiativ – desværre manglede min tid og overskud lidt, idet det faldt sammen med afgangsprojektet. Så projektet blev lagt lidt i baghovedet, indtil jeg i efteråret fik taget mig sammen. Det var en blanding af at kunne gøre noget godt for andre, holde mig selv beskæftiget og ikke mindst bruge det som en vej ud af mit eget mismod over vores tab – det er lidt svært at forklare hvordan jeg synes det kunne hjælpe, men det gjorde det – og det må jo siges at være det vigtigste.

Så nu hækler jeg små sprutter af diverse garnrester – nogle jeg selv har liggende, venner og bekendte har, hvad min mor falder over i genbrugsbutikker osv. Jeg håber at mine små nørklerier kan komme til glæde og gavn for nogle små nye børn og deres forældre.

Kunne du selv tænke dig at være med i projektet kan du tilmelde dig indsamlingen, du finder kontaktoplysninger på den her side bare skriv en mail til den ambassadør der står for den afdeling du vil sende sprutter til.

Sprutterne er nemme at hækle så alle kan være med, udsmykningen er op til en selv – børnene er ligeglade med om deres sprutte har hat og sløjfe på, det vigtigste er at den er der.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *