Månedsarkiv: februar 2014

Chokoladekage

19. februar, 2014

 

Jeg elsker chokoladekage – eller kakaokage som nogen måske vil kalde det. “Rigtige” chokoladekager er jeg derimod ikke altid så pjattet med – jo jo de er lækre ingen tvivl om det, men jeg synes også tit at de er tunge og klæge.

Den her kage var et forsøg på at lave en “rigtig” chokoladekage som er mere let og let i konsistensen, gav mig i kast – uden opskrift, med stor sandsynlighed for at gå galt i byen, men det gik og den blev faktisk virkelig god.

150 g chokolade
3 æg
300 g sukker
4 dl mel
2 dl mælk

Smelt chokoladen over et vandbad. Jeg havde en rest mokkabønner til at stå som jeg brugte sammen med noget mørk chokolade – gav en fin note af kaffe i kagen. Har man ikke mokkabønner, så tilsæt 2 spsk stærk kaffe sammen med mælken.

Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Vend mel og mælk (og evt. kaffe) i. Vend herefter den smeltede chokolade i dejen. Kommes i en smurt springform og bages ved 200 grader i 30 minutters tid.

Kagen har bedst af at stå en dag og trække sig sammen.

Vi spiste lidt løbende af kagen, der faktisk holdt sig lækker i en uges tid – opbevaret i en pose. Uden at blive tør.

Spis den som den er, med is til eller creme fraiche rørt op med vanilje.

Når tiden forsvinder

14. februar, 2014

Jeg synes tiden forsvinder for mig i de her dage. Gemalen er startet i virksomhedspraktik som vi håber (og det lyder til) rent faktisk kunne blive til et job til ham – det ville jo være rigtig dejligt. Men det betyder jo også at vi skal til at have en hverdag til at fungere igen – en hverdag hvor der ikke er en hjemme til at ordne det meste.

Lige nu bliver der lagt en masse timer i arbejde fra gemalens side – og selvfølgelig skal der det! Så finder jeg ud af at få vasket tøj og lavet mad, det er da det mindste – men det gør også at der er ting der bare ikke rigtig sker, for tiden lige pludselig bare er væk. Lige nu sidder jeg for eksempel og kigger ud på den lyskæde jeg før nytår tænkte “jeg lader den lige hænge januar ud, der er så mørkt ellers” – ja nu er vi så halvvejs igennem februar…. Når indlægget her er sendt afsted, så tager jeg den altså ned – det gør jeg! jeg sværger… hviiiiis der altså ikke lige kommer andet i vejen.

På mit arbejde skrider tingene lige så stille fremad. Jeg er lige blevet forlænget et halvt år mere (hurraaaaa!) så jeg nu i hvert fald har noget at lave frem til september, så må vi se hvad tiden bringer – kommunens økonomi ser vist ikke for godt ud, men hvem ved – måske viser der sig en åbning. Samtidig med forlængelsen kom også muligheden for at lære noget mere. Hvilket er en stor fordel – især hvis jeg skal igang med at søge job igen i efteråret.

Man kan nok godt fornemme at arbejde fylder en del – men sådan er det vel. Efter at have uddannet og dygtiggjort sig i så mange år, så vil man også gerne bare have lov til at bruge det og ikke mindst vise hvad man kan.

Men det skal jo ikke gå op i job det hele, eller at tiden forsvinder (selvom det er overskriften for dette indlæg) man skal huske at nyde livet, vejret, hinanden og hverdagen! Jeg er så småt begyndt at komme i forårsstemning – den anden dag sad en fugl og sang ude foran mit vindue på arbejdet – vi fandt billige tulipaner i Netto som nu står og giver liv til stuen – snart vil jeg ud og finde påskeliljer til at sætte i krukker på altanen – jeg ved godt det kun er februar, men min krop siger forår. Hvor er det bare skønt at det ser ud til at vi ikke skal igennem samme kolde forår som vi var sidste år – jeg håber det fortsætter på den her måde!

Og så var der det med at man skal huske at nyde hinanden – det glemmer man nok lidt for nemt. Men i morgen har vi planlagt “date-day” – nogen vil måske mene at man ikke skal planlægge sådan noget, at ikke alt her i livet (og måske mindst af alt kærligheden og romantikken) skal skemalægges. Det er jeg egentlig tilbøjelig til at være enige i, men egentlig kan jeg godt lide at vi har planlagt den her dag – nu har vi nemlig begge i en uge kunne glæde os til den – og det tror jeg er mindst lige så vigtigt!

Rigtig dejlig fredag derude – håber I får en skøn weekend!

 

Stille og rolig lørdag

1. februar, 2014

Vi tager lørdag i lavt gear i dag. Lidt hyggen med et par gode film, et spil matador, omrokering af nogle billeder og så selvfølgelig god mad.

På komfuret står aftenens middag og simre – den står på bouf bourguignon, med lækker kartoffelmos og en god rødvin til.

Det skal jo ikke være en hemmelighed at det er gemalen der står for maden, jeg fik bagt mig et lækkert hygge franskbrød – sundt er det ikke, men godt – det er det!

 

I morgen går turen til Aarhus, for mit vedkommende – veninde besøg og et bestyrelsesmøde er dagens program. Så nu håber jeg bare vejret arter sig.