2014/03/05

Havetanker…

Vi havde den fineste lille have mens vi boede i Aarhus – det var meget prydhave med roser, “tusindvis” af påskeliljer (eller ok i hvert fald en 50 stykker…), blomstrene buske og så selvfølgelig lidt krydderurter og salat.

Da vi flyttede til Frederikshavn, blev haven udskiftet til en stor altan, fuldt udstyret med sorte polyrattan havemøbler, liggestole, halogensports, teak træs gulv, frygtelig masse glas og riiiiiigeligt vind. Sidste år tilsatte vi selv et par store krukker med krydderuter, en monster grill (hvis man spørger mig, spørger man gemalen er den nok ikke helt stor nok), et lille bord til en solnedgangsplads og en lille trækasse der kunne bruges som bord til liggestolene. Men det er bare lige som om at det der hygge ikke rigtig er… Så der skal ske noget i år, men jeg tror ikke bare det skal være yndige blomster og farverige lysestager….

Jeg tror nemlig jeg vil kaste mig ud i urban gardening – ok så urbant bliver det måske heller ikke, jeg mener – vi bor i udkanten af byen, på det nærmeste på en bar mark. Men vi har ikke ret til at sætte noget som helt i jorden (som formegentlig bare vil blive slået ned sammen næste gang de smøler sig sammen til at slå ukruddet  græsset)… Men vi kan kun plante ting på vores altan, så det skal gøres efter urban gardening principperne, så selvom omgivelserne måske ikke er så urbane – så håber jeg vores “have” bliver det.

Drømmer om en fin og grøn altan
billede fra google billedsearch.

Så nu er undersøgelserne gået igang – hvad skal man plante i hvad, hvad vil kunne overleve på vores forblæste altan, hvor kan vi finde fine krukker, potter, baljer etc. – vi har store vinduer ud til altanen, så samtidig med at det skal være givtigt, skal det også gerne se pænt ud. Jeg er nok lidt for traditionel til at synes det er fantastisk at plante ting i gamle gummistøvler – der må være en anden vej.

Indtil videre skal krydderuterne samles i en krukke og den anden skal tilsås med blandet salat, som så skal sås med lidt mellemrum, så der kan være frisk salat hele sommeren. Så drømmer jeg om hængende jordbær- og ærterplanter, gulerødder og måske en kartoffelplante eller to – der skal studeres og besluttes – og genbrugsbutikkerne i Frederikshavn og omegn skal gennemtrævles for egnede krukker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *