2014/04/22

Pip Gok Påskeplim

Plimplimmelim – så er påsken ovre, alt for hurtigt hvis man spørger mig – men en trøst er det da at da vi havde fri drønede solen afsted fra en (næsten) skyfri himmel og satte termometeret på himmelflugt (igen næsten) – nu hvor dagen har skulle foregå bag computerskærme og skrivebord, er himlen skyet til og solen kæmper for at komme igennem.

Påsken er blevet brugt i kolonihaven med byggeprojekt for gemalen, svoger og svigerfar, og lugning af hækkanter, opsætning af hegn og ikke mindst “projekt køkkenhave” der, før vi kan få den sået til, skal renses for skvalderkål, brændenælder og mælkebøtter – de kan selvfølgelig godt spises, men vil ærligtalt hellere have gulerødder, ærter og kartofler.

“Projekt Køkkenhave” har stået på i flere dage, først med en kultivator og rive, derefter med skuffejern og rive og planen er til sidst med en greb og håndkraft. Mange mange trillebøre læs er kørt væk – og der mangler stadig nogle stykker. Vi slipper nok aldrig af med skvalderkålen – men vi giver ikke op uden kamp! Som en bonus kan jeg mærke at havearbejdet er godt for min “kontorkrop” – så det kan bare komme an det skvalderkål, kan det!

 

En tur i “planteland” er det også blevet til – tomatplanter, krydderurter, squash og artiskok er indkøbt, diverse frø ligger klar til at blive sået – så vi håber på et godt udbytte. Vi gik igang med drivhuset, men er holdt lidt tilbage af at der står et helt gulv derinde, som lige skal lægges inde i huset, før vi rigtig kan få gjort drivhuset klar – men det hjælper da på det.

 

Lidt påskehygge er det også blevet til – i går hold vi den årlige påskefrokost for vennerne. Vi rykkede dog frokosten til aften og startede sidst på eftermiddagen i kolonihaven med lidt “påskecupcakes” – gulerodskage med flødeostetopping – med lidt gul farve i for at gøre dem påskede – opskrift følger.

 

Selve påskefrokosten var helt klassisk – det store kolde bord. Til at slutte af med fik vi lidt påskeæg med marcipan og nougat dybbet i 70% chokolade – mums! Jeg synes godt nok at det der med at lave konfekt er r**sygt – det smager bare så dælens godt… dum sammensætning – rigtig dum sammensætning.

 

Som man kan se er de ikke sønderligt pæne – men de smagte da meget godt.

Også lige lidt påskestemning til at slutte af på.

 

Jeg håber I er kommet godt ind i den nye uge – den når jo knap at komme igang, før den er slut igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *