Månedsarkiv: august 2014

Snøft snøft..

31. august, 2014

Overskriften på månedens sidste indlæg er egentlig meget rammende for de sidste par dages begivenheder.

For ikke bare er jeg blevet ramt af en turbo forkølelse, der gik fra lidt ondt i halsen i går til all-in på tungt hoved – snot i hele kraniet – hosten og feber i dag. Jeg satser på at hurtig start betyder hurtig slutning, indtil videre kan jeg nok ikke rigtig gøre andet end at acceptere min skæbne og blive under dynen (og over den når jeg går fra at være ved at fryse tæerne af til at være ved at gå til af varme..) dagen er blevet brugt i selskab af varm thé og suppe og et gensyn med barndommens yndlingsfilm – askepot, som de næsten lige har lagt på viaplay. Der er nu noget over de helt gamle disneyfilm som bare ikke findes i de nye og som bare er super godt når ens hoved er på grænsen til at eksplodere. Nå ja og så har jeg været så privilegeret at hele tre sygepassere, gemalen, vuffen og lillemanden (mine forældres hund) som vi har passet fra i går til i dag.

Førstehjælpskit til forkølet blogger

Nå videre forklaring på overskriftens sammenhæng med weekendens forløb. I går var vi i biografen en tur og se Kapgang. En meget meget fin film, men – blev vi enige om – også lidt hård. En god historie at fortælle og meget meget fint lavet. Jeg er ikke film anmelder, så jeg vil ikke gå ind i en længere udredelse af hvad der var godt og skidt osv… Det var ikke en feelgood film, men jeg var glad for at vi tog ind og se den. Dog havde jeg den største lyst til at kyle noget efter dem vi sad ved siden af, ikke mindst da en af dem begyndte at grine på det sted i filmen hvor jeg var ved at knække helt sammen…

Endelig var fredag en lidt underlig dag, det var min sidste dag på arbejde, da min kontrakt udløber – ja i dag faktisk. Selve det at skulle være ledig (jobsøgende om du vil) skræmmer mig ikke så meget, jeg ser det lidt som en mulighed til at prøve noget nyt af, finde ud af om den kommunale retning rent faktisk er det jeg vil. Faktisk har jeg set lidt frem til at have lidt tid til mig selv, have tid til at komme til at kede mig rent faktisk – der har været knald på det sidste lange stykke tid, så min krop trænger lidt til en pause. Altså, hvis der skulle dukke et job op springer jeg selvfølgelig på det – men jeg tror det er sundt nok, både at kede sig, men også ikke at lade sig gå på af at man skal være ledig. Det kan vi hvert fald slet ikke svare sig når man er inden for det fag jeg er.
Nå – det triste i det hele var, alle de dejlige kollegaer jeg har efterladt dernede på “kommunen” jeg tror først rigtig det slog mig i fredags hvor meget de egentlig har fyldt i mit liv de sidste 1,5 år – hvor godt vi har arbejdet sammen og ikke mindst hvor sjovt og hyggeligt vi har haft det sammen. Ikke at alt har været fryd og gammen og en dans på roser, det tror jeg tit man glemmer når man efterlader det hele, men igen vil jeg hellere fokusere på det positive – det kommer man nok længst med i livet.

Som afskedsgave fik jeg et Kählerkrus og noget lækker chokolade (tror jeg, har ikke taget hul på det endnu) – kruset fordi vi nu havde haft det ret sjovt over den famøse vase og fordi jeg havde snakket med en kollega om at den da var pæn, men at mine lilla vaser derhjemme nu da også var ret så pæne – så altså, lilla omaggio krus.

Kruset blev i øvrigt taget hurtigt i brug, til at pleje min forkølelsesramte hals – som I måske har bemærket på det første billede.

Nu tror jeg at jeg vil prøve at forlade sengen, til fordel for sofaen, og stene fjernsyn resten af aftenen sammen med gemalen. I morgen skal jeg have meldt mig ledig og aktiv jobsøgende – såååå hvis der er nogen der kender til nogen der står og mangler en ung arkitekt med 1,5 års kommunal erfaring – så sig da endelig lige til 🙂

Svumfekage

23. august, 2014

Ja jeg beklager det sære navn – men da jeg blev spurgt efter hvad det var for en slags kage havde jeg ikke rigtig noget svar klar – så derfor svumfekage.

Og hvad er en svumfekage så? Det er en blanding af flere forskellige ting – en pavlova, en forårslagkage (en barndomsklassiker) og en almindelig lagkage – sådan cirka i hvert fald.

Kagen består af to marengsbunde hvorimellem der er en kagecreme, blandede bær og lidt banan – på toppen er et lag flødeskum, vendt med vanilje og lidt saft fra bærene. Endelig har den fået et drys knuste frysetørrede hindbær på toppen.

Den vinder nok ikke for at være den smukkeste kage (især ikke fordi cremen løb endnu mere ud inden vi skulle spise den) men tilgengæld var der ikke en krumme tilbage da gæsterne var gået.

Nå en opskrift vil måske være på sin plads:

Bundende

  • 3 æggehvider
  • 150 g sukker
  • en “sjat” eddike

Æggehviderne piskes til de er stive og herefter piskes sukkeret og eddiken i. Pisk godt og længe til massen er hel blank og sej.

På to stykker bagepapir tegnes to lige store ringe (efter en middagstallerken) og marengsmassen fordeles heri. Bages ved 120 grader i 1 – 1,5 time – pas på den ikke bliver for mørk. Med hensyn til fordeling af marengsmasse på bagepapir er der forskellige religioner. Nogle bruger sprøjtepose, andre smadre det mere eller mindre bare ud. Jeg er mest til det sidste, i hvert fald i det her tilfælde.

De æggeblommer man ikke skal bruge i marengsbundende, kan man så tilgengæld bruge i kagecremen.

Kagecreme

  • 1 stang vanilje
  • 2,5 dl sødmælk
  • 25 g sukker
  • 3 æggeblommer
  • 12 g majsstivelse eller kartoffelmel
  • 3/4 dl fløde

Flæk vaniljestangen skrap kornene ud og mos dem ud i lidt sukker. Kom vaniljesukkeret, den tomme stang, mælk, sukker, æggeblommer og majsstivelse i en gryde. Pisk det godt sammen og kog cremen under omrøring i ca. 4 minutter. Imens lægges husblassen i blød i koldt vand.
Lad cremen køle af, inden den røres sammen med flødeskum.

En god idé kunne være at komme noget husblas i cremen, så den ikke løber så meget ud som den gjorde for mig.

Kagen samles ved at lægge den ene bund nederst, læg cremen på og derefter et udvalg af bær og banan, så den næste bund og til sidst flødeskummen på toppen.

Lad den stå og trække en times tid eller to, så trækker lidt af fugten ud i marengsen og gøre den mere lækker.

 

Kagen blev serveret til min fødselsdag i søndags – 26 år skal jeg til at skrive i diverse spørgeskemaer, det gik nu ganske smertefrit – så længe man er midt i tyverne bør alderen vist heller ikke trykke så meget. Heldigvis har jeg omgivet mig med venner der alle er ældre – så jeg vil altid være den unge i vores omgangskreds 🙂

Det store brændeprojekt

10. august, 2014

I kan måske huske at vi skal flytte til oktober. I den nye lejlighed er der brændeovn (= gemalens våde største drøm) og da der trængte til at blive tyndet ud i det læbælte der er bag ved vores kolonihave, lagde gemalen 2 og 2 sammen og begyndte at fælde træer, til den store guldmedalje, sammen med indtil flere kammerater. Der er åbenbart noget med mænd, motorsave, flækøkser og store træer der hænger uløseligt sammen. Så de har været en vældig aktivitet bag haven i det sidste stykke tid. Jeg har bare været glad for at slippe for det hele.

Til gengæld har jeg så haft æren af at konstruerer og bygge brændeskur (med hjælp fra gemalen) og stable brænde deri. Så lidt har jeg været indblandet i det, ellers har jeg vist mest af alt bare fungeret som praktisk hjælper, når “drengerne” ikke havde tid.

Nu er projektet på vej til at være færdigt, men jeg synes det lyder på gemalen som om han er ved at udpege de næste træer allerede. Men hva’ – så længe jeg slipper for det, skal jeg ikke blande mig. Og så bliver det jo rart til næste efterår når vi har en masse gratis varme.

Plakatfuld

7. august, 2014

Et spændende nyt projekt er sat i søen – Jeg er nemlig begyndt at lave grafisk design og sælge som plakater. Jeg er lige startet op med de første 230 plakater trykt og klar til salg – så nu håber jeg de snart vil pryde væggene rundt om i de smukke hjem.

Gemalen er min meget aktive forretnings partner, der ud over at være støtte, med-udvikler og igangsætter også er min “agent” og i de her dage tager rundt og promoverer plakaterne ved lokale forretninger og gallerier.

Vi har foreløbig 5 serier og hjernen kører på højtryk for at udvikle flere og et par ideer er allerede i støbeskeen, jeg krydser fingre for at nogen synes det er spændende nok til at købe.

Nedenunder er et lille udvalg af plakaterne – hvis du kan lide dem er du velkommen til at kigge ind på facebooksiden og et enkelt like eller to skal jeg da heller ikke sige nej til.