Månedsarkiv: oktober 2014

Små chokoladetærter med havtorn

29. oktober, 2014

Det er vist på tide der følger endnu en opskrift fra det store kagebord valget faldt på de her små tærter med en kraftig chokoladeganache

 Tærterne består ganske enkelt af en mørdejsbund og en chokoladeganache.

Ganachen bestod af følgende:

  • 100 g mørk chokolade
  • 1,5 dl fløde
  • saften af ca. 30 g havtorn

Varm fløden op og brug den til at smelte den finthakkede chokolade, tilsæt samtidig saften fra havtornene, lidt af gangen. Lad den køle ganske let af, inden det hældes i tærtebundene og sættes til afkøling, til ganachen har sat sig.

Pynt tærterne som du føler – massere af glimmer måske? Jeg valgte en lidt mere simpel tilgang, med chokoladespåner og et enkelt havtorn på hver.

 

De er virkelig voldsomme og man kan kun spise en enkel (hvis man er en normal person – 2-3 stykker hvis man er mig) men hvis man er til kraftig chokoladesmag, så er de bestemt anbefalelsesværdige.

Velkommen til dagpengeland – lad os lige bekræfte alle fordomme

20. oktober, 2014

I dag var jeg til det første møde i jobcenteret. Og lad mig indlede med at sige at jeg gik ind til det med gode forventninger og et åbent sind – jeg synes faktisk at gemalen har fået en god behandling, hvor de rent faktisk har taget hensyn til at han er akademiker og der derfor ikke var nogen grund til selvudviklingskurser, jobsøgningskurser mv. Så ja jeg havde faktisk et ret godt indtryk af jobcenteret heroppe, så viser det sig så desværre så at min sagsbehandler (hader iøvrigt det udtryk) er en – æhm… ikke særlig inspirende person (skal vi ikke udtrykke det sådan).

For det første så det virkelig ud til at være mandag for ham, der manglede bare højlydte gab for at bekræfte at han bestemt ikke gad at sidde der. Han virkede så simpelthen ogdå til at have besluttet sig for at jeg åbenbart ikke er sådan en der vil ud i arbejde,  så mens han informerede mig om min pligt til at blive aktiveret, snakkede om selvudviklingskursus osv. i den stil kunne jeg ikke rigtig tænke på andet end på hvor positiv gemalen har været efter sine møder dernede og på hvordan de i min akasse har fat i den lange ende når de siger at de godt ved at vi jo gerne vil i job og ikke skal tales ned til på den måde.

Nå men jeg fik da min vilje lidt igennem og fik gjort et godt forsøg på at udslette selvudviklingskursus og huske på mig, hvis der skulle dukke noget spændende op. Og så må jeg selv igang med at prøve at finde virksomhedspraktik så jeg kan slippe for kursus eller andet i den dur.

Puuuh – så fik jeg luft, nu vil jeg tænke positivt igen og håbe at den virksomhedskonsulent jeg er blevet tilknyttet er mere indspirerende.

Stemplede småkager

De her småkager bagte jeg til fredagens housewarming. Jeg har fået et “cookie stempel”  af min søster, men det har bare ligget længe så nu var tiden til at få det brugt.

Efter lidt søgen, faldt jeg over frk. Cupcakes  forslag som jeg gav mig i kast med, og tilpassede lidt efter min smag.

image

200g sukker
200g blødt smør
2 æg
400 g mel
1 spsk vaniljesukker
Saften af 1/2 appelsin

Lige som når jeg laver mørdej er jeg lidt doven når jeg laver småkagedej, så here goes:
Mel og smør blitzes i foodprocessoren til smørret er helt findelt. Herefter tilsættes sukker og vanilje og tilsidst æg og appelsinsaft.
Pak dejen ind i madfilm og læg den i køleskabet i en times tid.

Herefter rulles dejen ud, på et meldrysset bord, hvis dejen – som min – er meget våd, bruges der bare lidt ekstra mel, uden alt ælte den ind i dejen.
Sæt stempler af på dejen, husk at komme lidt mel på stemplet inden, bare et tyndt lag så det ikke hænger i, men uden at der kommer store melrester på kagerne. Find en rund udstikker i nogenlunde samme omkreds som stemplet, og stik bagefter kagerne ud med den (for mig var det et af vores glas der fungerede bedst).

Bages ved 200 grader i 8-10 minutter.

De bliver ret fine synes jeg, og smager godt – dejlig sprøde og med en dejlig smag af appelsin og, nå ja, smør.

image

Den store bagedyst – mod mig selv

18. oktober, 2014

I går holdt vi lidt housewarming, stille og roligt med lidt kaffe og kage. Så havde jeg jo også en god grund til at få bagt lidt igen. Og finde den indre pyntejørgen frem.

Da jeg havde fået det hele anrettet begyndte jeg at overveje om det der bagedyst kiggeri var ved at tage overhånd, meeen der optrådte trods alt hverken cykelhjul, fiskeruse eller racerbane på bordet.

image

Jeg havde bagt lidt forskelligt:

En helt almindelig gulerodskage, pyntet med tørrede morgenfrueblade af egen avl
Chocolate chip cookies
Småkager med appelsin
Små tærter med hhv. Ganache med havtorn og hindbærmousse

Der var selvfølgelig aaalt for meget kage, så der bliver nok spist lidt ekstra kage her i weekenden.

Ellers står weekenden ikke på så meget aktivitet for os, så mon ikke jeg kunne få smidt lidt af opskrifterne fra gårsdagens kagemekka herind, så andre også ksn få glæde af dem.

I regn og blæst

16. oktober, 2014

Dagen har vist stået i regnens tegn i Nordjylland i dag. Vi har nu ikke været så hårdt ramt,  altså jo jo der er da kommet rimelige mængder vand ned det er da ikke det, men i forhold til andre områder så har vi haft det nemt.  Dog skal jeg ikke nægte at vi i formiddag kiggede på hinanden og blev enige om at det nu er meget godt at vi bor på 1. Sal, så var der da slet ingen bekymring om hvorvidt der ville være vandproblemer eller ej (hvis altså man overser risikoen for vand ind igennem taget).

I dag fik jeg besøg af en af veninderne fra arkitektskolen. Hun er har fået job i Gram så der er lidt langt imellem os, så det er bare super dejligt at hun gider køre helt herop, det må vist være min tur til at tage køreturen næste gang.  Ud over rigelige mængder mad (det hører sig jo til når man besøger os) stod dagen også på en lille byvandring, hun havde aldrig været i Sæby før, og meget kan man sige om byen, men den er nu utrolig fin og bestemt et kig værd. Vuffen kom med, men det var vist en lidt lang tur for små hundepoter, så hun dejsede om da vi kom hjem, så tror vi har os en meget rolig hund resten af aftenen.

image

Gåturen klarede vi nu uden at blive alt for våde, så nu håber jeg hun når hjem uden at blive regnet af vejen.

I morgen står den på housewarming for gemalens familie, det bliver bare til en gang kaffe & kage hvor folk må placere sig lidt rundt omkring. Ikke kun fordi jeg er doven og ikke gider skaffe borde og stole så alle kan være der, men mest fordi vi egentlig synes det kunne være meget hyggeligt + at det er altså noget nemmere at se det hus man kommer for at se, hvis det ikke er plastret til i borde og stole. Så i morgen står den på kagebagning for mit vedkommende.  Har tusindvis af ideer til kager jeg vil prøve af, så er i morgen jo et godt udgangspunkt for nogle af dem.
Så i bedste “den store bagedyst” stil vil jeg slutte med et: klar – parat – bag!