2014/10/03

Flytte flytte

Puh, kunne lige se at der er gået en måned siden sidste indlæg, men nej hvor er der godt nok også sket meget på den måned.

Grunden til at der ikke er kommet så meget herind, er at der først gik panik i den, fordi det viste sig at vi skulle være ude af huset 14 dage før end beregnet, hvilket resulterede i panik nedpakning, opbevaring af møbler og (et utal af) kasser ved familie og så lige 3 uger i svigerforældrenes sommerhus. Men vi nåede det, og priste os lykkelige over at have en tålmodig familie der ville opbevare at vores lort inventar indtil vi kunne flytte det ind i den nye lejlighed, og over at have muligheden for at låne et sommerhus, så vi stadig kunne være “os selv” og ikke leve i andres hjem i 3 uger.

Flytte-tetris i trailer

Opholdet i sommerhuset, har nok vist sig at være ganske sundt. Internet og mobilforbindelse var helt til hundende derude, så efter frustrationerne havde lagt sig over ikke at kunne få sit timelige daglige fix på de sociale medier, lagde roen sig over os – og vi fandt på andre aktiviteter. For eksempel kan jeg ikke huske hvornår jeg sidst har læst så meget, som jeg gjorde derude. Nå men bloggen her har selvfølgelig lidt under det – men efterhånden er det vel også mere reglen end undtagelsen at der ikke kommer noget ind på den, må jeg se at få rettet op på… (skrev hun igen, igen)

 

Nu er vi så flyttet ind, vi fik nøglerne i lørdags og der gik gemalen, sammen med to venner igang med at få de store ting ind (og op – vi bor på 1. sal nu), alt imens jeg hyggede mig i Christiansfeld med gamle studiekammerater til vores årlige, “kulturarvsarkitekt – arrangement” som jeg sidder i bestyrelsen for. Så da jeg kom hjem, sent lørdag aften, kørte vi tilbage til sommerhuset, og tidlig søndag morgen gik vi så igang med at flytte endnu flere ting. Nu har vi fået de sidste ting ind i det nye sted, nu skal det bare pakkes ud – men det er jeg nu godt igang med, HADER at bo i flyttekasser, og så er det altså bare hyggeligt at indrette og sætte på plads – noget jeg helst gør helt alene, kan ikke rigtig have at andre skal finde pladser til mine ting, så går ocd’en igang, tingene skal have deres rigtige plads – og det skal være efter mit hoved, hvor den rigtige plads er… Stakkels gemal egentlig – men måske er han bare glad for at slippe for udpakningen.

En god portion af flyttekasserne efter de var blevet grovsorteret – er ved at være igennem dem nu, det er mest det der herhjemme bliver omtalt som “panikkasser” der mangler – det vil sige de kasser hvor man ikke rigtig kan sætte en label på og sige “køkken”, “kontor”, “tøj”, “pyntedims” osv. men bare er alt muligt godt og blandet, som der skal findes plads til i skabe og skuffer.

Åh ja – og så er den længe ventede brændeovn blevet taget i brug – jeg er så en skovl til at tænde op i den, mit gamle spejderhjerte græmmes, men jeg undskylder det over for mig selv med at det altså er noget helt andet at tænde et bål ude i den fri natur, end inde i en glaskasse. Heldigvis er gemalen fritids pyroman brændeovnskyndig, så den står dagligt og udsender en skøn varme i stuen. Og hyggeligt er det jo, ikke mindst da vi på loftet gjorde opdagelsen af et rensdyrskind som vi nu har smidt foran – både i mangel af en isbjørn, til de romantiske dates foran brændeovnen (som om det nogensinde kommer til at ske) men også til vuffen der, når hun kommer hjem til mine forældre eller min mormor, straks smider sig på deres rensdyrskind – hun er så småt ved at indtage vores, og har nu tre faste pladser i huset: på sofaen, på skindet eller i sengen, det er først hvis hun ikke er et af de tre steder, at man skal begynde for alvor at lede.

Jeg var lidt i tvivl om det blev for “mormor” agtigt med skindet, men jeg synes egentlig at det er meget hyggeligt, og nogen gange må man nok bare acceptere at der inden i min forholdsvis unge krop, bor en 1000 år gammel dame, med muselmalet stel, rensdyrskind på gulvet og strikketøj i kurven – men mere om det senere.

Nu vil jeg vende tilbage til mine kasser, og måske begyndte at kigge lidt på hvor vi skal have hængt billeder op. Rigtig dejlig fredag til jer derude, håber I får en skøn weekend.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *