2014/10/29

Små chokoladetærter med havtorn

Det er vist på tide der følger endnu en opskrift fra det store kagebord valget faldt på de her små tærter med en kraftig chokoladeganache

 Tærterne består ganske enkelt af en mørdejsbund og en chokoladeganache.

Ganachen bestod af følgende:

  • 100 g mørk chokolade
  • 1,5 dl fløde
  • saften af ca. 30 g havtorn

Varm fløden op og brug den til at smelte den finthakkede chokolade, tilsæt samtidig saften fra havtornene, lidt af gangen. Lad den køle ganske let af, inden det hældes i tærtebundene og sættes til afkøling, til ganachen har sat sig.

Pynt tærterne som du føler – massere af glimmer måske? Jeg valgte en lidt mere simpel tilgang, med chokoladespåner og et enkelt havtorn på hver.

 

De er virkelig voldsomme og man kan kun spise en enkel (hvis man er en normal person – 2-3 stykker hvis man er mig) men hvis man er til kraftig chokoladesmag, så er de bestemt anbefalelsesværdige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *