2014/11/20

Et lille skridt mere på vejen

For noget tid siden skrev en af mine “medarkitekter” om kompetencejakken, og da jeg i går iførte mig min sorte habitjakke og professionelle ansigtsudtryk (måske især for at dække over den indre kamp min krop havde med nogle yderst nervøse sommerfugle) kunne jeg ikke lade være med at sende hende en kærlig tanke og håbe på at min “kompetencejakke” også kunne være behjælpelig.

I går gik turen nemlig nord på, så langt nordpå som man kan komme faktisk, til et arrangement i Skagen Lokalhistoriske forening, hvor jeg havde lovet at komme og fortælle lidt som Skagens arkitekturhistorie og tage en snak om problematikker og fremtidsudsigter. For lidt over en måned siden lavede jeg en byvandring i Skagen om byens historie og arkitektur, og her skulle næste skridt på vejen til at blive en “rigtig” arkitekturformidler så komme, sidst var jeg spændt, denne gang var jeg bare nervøs – for de mennesker der kom i går – de ved noget om tingene.

Men det gik jo godt, en fin lille time med en god snak, vi var dejligt enige om tingenes tilstand, hvad var skidt og hvad var godt – og jeg kunne hurtigt mærke at jeg ikke behøvede at være helt så berøringsangst omkring problematikkerne som mit forarbejde havde været – det er et følsomt emne, og nogle gange må man mærke på folk om man skal pakke det pænt ind, eller om man bare kan give den hele armen.

Bagefter fik jeg snakket noget med nogen der viste sig at være guider for turistforeningen, og som måske kunne være interesserede i at samarbejde med mig, så det håber jeg kan blive til noget – jeg vil rigtig gerne arbejde med arkitekturformidling, og det her var så andet skridt på vejen – nu håber jeg at jeg kan bide mig fast og blive ved med at tage ud og lave foredrag, byvandringer eller andet.

På lørdag gør jeg det i microformat, når jeg tager yngstesøsteren med til Aarhus, først på julehyggetur i Den Gamle By og derefter skal samtlige butikker på strøget nok granskes for gode ting og sager. Microformatet kommer i, at selvom jeg har lovet ikke at lave en fagnørd på hende, så slipper hun nok ikke uden om at høre på ENORMT spændende facts om husene i den gamle by… Heldigvis er hun meget overbærende,

En tanke om "Et lille skridt mere på vejen"

  1. Pingback: Året der gik... - Hende den lille lyshårede

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *