2014/11/24

Forskud på julen

I lørdags oprendt dagen for en længe ventet julehygge tur i Aarhus, med min lillesøster. Vi aftalte den allerede i sommers så den har virkelig været længe ventet.

Da vi boede i Aarhus, var en tur gennem Den Gamle By til jul obligatorisk,  sidste år kom jeg ikke afsted, så det var et glædeligt gensyn i år. Ved samme lejlighed fik jeg jo så også mulighed for at skimme den nye 70’er del, igennem menneskemylderet. Rigtig fin udstilling, dog var jeg lidt skuffet over juleoppyntningen i den del, den levede slet ikke op til hyggen i den gamle – måske var folk ikke så julede i 70’erne?

image

Nå men selvfølgelig var byen hyggelig som altid, og det absolutte højdepunkt var den nye udstilling de har lavet om DR’s julekalendere gennem årene, med kostumer og rekvisitter derfra. Som julekalender entusiaster var det som en lille bid af himlen, især da vi kom til Jul på Slottet og prinsesse Miamajas kjole var der – det er jo altså bare yndlings julekalenderen over dem alle.

image

Efter menneskemylderet i Den Gamle By fortsatte vi ned i menneskemylderet på Strøget til lidt hyggeshopping. På besøg i nogle af de butikker jeg savner heroppe i det nordlige og ikke mindst en tur på Barasso efter den obligatoriske Chai Latte – hvor det lykkedes mig at spolere lillesøster til også at elske den 🙂

image

Efter ben og fødder var ved at være slidt op, gik turen  hjem ad i den lille hvide, til tonerne af julekalender sange, som der blev sunget højt og meget med på. Alt i alt en virkelig hyggelig dag, som vi helt sikkert skal gentage, nu må vi se om det kan lade sig gøre til næste år, der er der nemlig en ung dame der skal på efterskole,  ellers må det blive næste år igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *