2014/12/29

En jul kom og gik

Nu hvor vi, så vel og rigeligt, er på den anden side af julen synes jeg det må være på tide med et lille indlæg herfra. Jeg har valgt ikke at prioritere bloggen hen over julen og i stedet nyde den skønne og hjertevarme tid vi er i.

Lige nu sidder jeg alene hjemme (med vuffen) mens gemalen er i biografen og se Hobitten – jeg har lidt opgivet de film, fordi jeg synes de har kommet unødvendig meget fyldstof ind i en ellers god historie, jeg elsker historien om Hobitten og synes den tager Ringenes Herre med mange point, derfor smerter det mit nørdede hjerte når man har synes at det var nødvendigt at lægge så meget ind over, istedet for at fokusere på den gode historie. Well, det var ikke mine nørdede holdninger det her skulle handle om, så vi springer straks videre.

Julen: Gemalen gik på ferie allerede den 18. så vi har haft god tid til at nyde hinanden over julen. Samme aften var i ude på landet og høre min lillesøster synge julekoncert sammen med andre sangelever fra musikskolen, det var hyggeligt – men som man nok kan forvente – af blandet kvalitet.

Den 20. havde min mor fødselsdag så det skulle selvfølgelig fejres og den 21. kom svigerinden og bagte pebernødder og kogte klejner med mig – en lille “tradition” vi startede sidste år.

Lillejuleaften fik jeg pyntet juletræet (det er stadig mit domæne, gemalen tør vist ikke rigtig at blande sig) vores træ var ikke så højt i år, men rigtig pænt synes jeg – og! ikke mindst, selvfældet for første gang.

Til aften spise vi stjerneskud, som vi også indførte sidste år at vi vil gøre til vores ting, for at spise noget lidt andet, inden vi kaster os ud i julemaden. Sidste år var de hjemmelavede, i år “snød” vi og købte nogen.

Juleaften blev holdt hjemme hos os, for min familie. Det var en rigtig hyggelig aften, som juleaften jo plejer at være, vi har ingen små børn i familien, så der var god tid til at nyde maden og hygge sig inden den stod på gaveudpakning. Lidt stolt kunne jeg servere hjemmelavet kirsebærsauce til ris a la manden med kirsebær plukket i sommers i kolonihaveforeningen.

Gaveudbyttet var ganske godt i år, det smukkeste vintage smykke fra gemalen sammen med en creme fra Raunsborg som vi begge er kommet til at sværge til. Ikke mindre end 3 stegetermometer, 3 chokoladeforme og 2 citronpresser i glas blev det også til, stegetermometrene er nu blevet til 1 og chokoladeformene til 2, citronpresserne bliver fordelt til en herhjemme og en i kolonihaven, ud over “gengangerne” fik vi begge en del fine gaver, uden nødvendighed for det helt store bytte cirkus.

Jeg skal ikke begynde at remse op hvad vi har givet i gaver, men vil bare lige vise ham her frem jeg fandt på pinterest og straks tænkte at den måtte min lillesøster bare have, så hæklenålen kom i sving fik ham produceret ret hurtigt.

Juledag gik med oprydning og afslapning, vuffen var godt træt og splattede fuldstændig ud i sofaen, vi andre fulgte efter. Til aften udnyttede vi anderesterne i en frisk wrap for at undgå mapspil i julen også.  2. juledag var vi en tur oppe ved svigermekanikken og spille det årlige pakkespil, hvor vi nåede at blive godt udstyret til nytår, hvad angår småting der kan “poppe” konfetti ud over det hele (og vi skal ikke holde nytår hjemme *evil laugh*)

Nu banker nytåret på døren, vi holder den sammen med det vennepar aftenen plejer at foregå sammen med, vi deler lidt om at lave noget mad, i år går vi ned på 3 retter frem for de 7 vi har gjort de sidste par år, men vi får helt sikkert en festlig aften alligevel. Vi “piger” kaster os ud i 50’er tema med vintage kjoler og højt år, vores kære mænd er nok lidt mere “kedelige” og “nøjes” med jakkesæt og butterfly – men jeg nyder at have en anden der også er pyntesyg og med en forkærlighed for vintagekjoler – så kan vi skeje lidt ud sammen.

Nu vil jeg lave mig en kop kakao, fiske lidt af julekonfektresterne frem og putte mig ind i sofaen med vuffen og se om jeg kan holde mig vågen til gemalen kommer hjem. I morgen står den på nedtagning af julepynt, koge fond til nytårsmaden og fremstilling af en is til nytårsdesserten. Håber I har en skøn aften derude.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *