2015/01/27

Afskedskage

Det er godt nok ved at være frygtelig længe siden at jeg sidst har fået skrevet et indlæg herinde. Jeg tror en del af forklaringen kan være at jeg har haft rigtig meget i hovedet, som har fyldt rigtig meget og som jeg egentlig gerne vil have ud og skrevet om, men fordi det alt sammen omhandler andre personer, vil jeg ikke “udstille” dem her. Bare fordi jeg er en latterlig åben person, så er det jo ikke sikkert at mine venner og familie har lyst til at blive beskrevet på nettet.

Men nu er der da grundlag for at smide et indlæg. Gemalen har nemlig fået arbejde fra på mandag, hvilket gør at han stopper i den skolepraktik han har været igang med siden december. Så der skulle jo laves afskedskage derop til – hvilket jeg fik æren af. Det var helt sjovt at lave sådan en kage igen, det er virkelig ved at være længe siden der har været grund til det.

Kagen bestod af mørke lagkagebunde, chokoladecreme og brombærmousse hvor brombærmoussen også blev toppen.

Lagkagebundende var helt klassiske og bestod af:

  • 4 æg
  • 125 g sukker
  • 150 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 4 spsk kakao

Pisk æggene lyse og luftige, pisk sukkeret heri. Bland mel, bagepulver og kakao sammen og sigt i æggeblandingen. Vend forsigtigt sammen. Kommes i en smurt springform (24 cm) og bages ved 200 grader i ca. minutter.

Når kagen er kølet af flækkes den i to.

Kagen blev omkranset af bagt italiensk marengs i stænger, resten af den italienske marengs blev sprøjtet ud som roser på toppen af kagen.

Italiensk marengs

  • 2 æggehvider
  • 100 g sukker
  • ½ dl vand

æggehviderne piskes stive,
Sukker og vand koges til en sukkerlage – skal op på 120 grader.
Sukkerlagen piskes herefter i æggehviderne, fortsæt med at piske ca. 5 minutter efter sukkerlagen er kommet i.

Kommes i en sprøjteposte og sprøjtes ud til lange stænger på en bageplade. Bages ved 120 grader i ca. 45 minutter. Når de er afkølet, kan de skæres ud i passende stykker og placeres rundt om kagen.

 

Som sædvanlig tænkte jeg mig ikke helt om da jeg var i køkkenet, hvilket resulterede i en nu brombærrød grydeske – men hva’ den har vist både været karrygul og hindbærrød tidligere også, forandring fryder, er det ikke det man siger?

Nu håber jeg gemalen får det godt det nye sted, det er så dejligt at han har fundet noget at lave – og er så god til at pakke bitterheden over ikke at kunne få lov til at bruge sin uddannelse væk, og derfor istedet kaste sig ud i en ny retning og være glad for det. Jeg tager i hvert fald hatten af for ham.

Jeg skal på fredag til samtale ved en tegnestue i Hjørring, godt nok “kun” om mulighed for at komme i en måneds praktik, men lidt har jo også ret – og man må jo snige sig ind hvor man kan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *