Månedsarkiv: februar 2015

Havesæsonen er igang

28. februar, 2015

Så er havesæsonen skudt igang, med en kurv pakket med varm thé og kaffe, nybagte boller og godbidder til vuffen gik turen i dag mod kolonihaven og årets første spadestik.

Grave arbejde i lækker 70’er strik

Det er stadig lidt små koldt, og begrænset hvor meget man kan give sig til, men med lidt ild i havepejsen og greb og kultivator i køkkenhaven var alt godt. Vi trængte til at komme lidt ud synes vi, og det kunne være fint at begyndte med at få renset køkkenhaven igennem her tidligt på sæsonen, så vi kan få gravet gødning i inden længe og være helt klar til at plante spirer ud senere på foråret.

Ild skal der til

 

Gulvhygge med vuffen, der nød at komme på græs igen.

 

Det var ikke fordi der blev arbejdet vildt hårdt – det er jo vigtigt at hygge sig imens, men det var skønt at komme igang, og komme op og finde de første tegn på foråret med fine grønne skud.

Det pibler op i krukkerne.

Og så har vi tydeligvis en beboer vi skal have snakket et par alvors ord med…

Han har haft fart på, den lille muldvarp.

Buspendleri

27. februar, 2015

Lige for tiden er jeg buspendler, til og fra Hjørring hver dag.

I dag lavede Ghandi på P3 tema om at køre i bus og hvordan det kan gøres skønnere for alle, og det fik mig til at tænke på den forskel der er at køre i bus i Aarhus og Nordjylland.

I Aarhus var det meget “every man for himself” mens det heroppe er mere roligt, “vi når det nok – det skal også være en god tur”. Chaufførene heroppe udviser et super overskud, helt uden at der bliver gjort et stort nummer ud af det, bare fordi sådan gør vi altså nu engang bare.

Bussen kører på Hjørringvej fra Sæby, der er en lang lang vej, med flere småbyer undervejs. Det betyder så også at der officielt kun er stop i byerne, men det forhindrer ikke folk i at komme af og på imellem byerne, chaufførene holder bare lige hurtigt ind til siden, og så videre. Det kunne jeg godt forstille mig er noget der lige som er vedtaget officielt at det er ok at gøre. Men flere gange har jeg oplevet chauffører der udviser et overskud som jeg gerne vil rose.

Den anden dag var der en blind kvinde der skulle med, først hjalp chaufføren med at tjekke hendes rejsekort ind, det krævede ikke så meget så det tænkte jeg ikke over. Da hun så skulle ud, gik han ned og tjekkede det ud for hende også, og så hjalp han hende også lige sikkert over gaden – det er da overskud og medmenneskelighed!

Sidste fredag blev der skiftet chauffør midt på ruten, og jeg var lige ved at hidse mig op over om det virkelig kunne tage så lang tid. Lige indtil at ham der havde fri, inden han gik ud råbte “kan I have en god weekend alle sammen” op igennem bussen.

Det er de små ting der gør at den der time i bus hver vej ikke er så slem, selvom man render ind i en god portion “landsbytosser” der kan have mere eller mindre ubehagelig lugt af (indsæt selv: manglende bad, alkohol, gammel røg mv. ind) omkring sig.

Så med den lille “hyldest” til NT’s chauffører mellem Sæby og Hjørring, vil jeg ønske jer alle en dejlig fredag aften. Jeg har sendt gemalen i byen med kollegaerne, så for mig så aftenen på opsamling af diverse småting, som jeg har forsømt på det sidste.

Jamen det jo forååååår…!!!

22. februar, 2015

Altså  det burde det være synes jeg i hvert fald – jeg vil så gerne ud i vores skønne have igen, og begynde at rode i jorden, så grøntsager og blomster, klippe buske – ja selv rydde ukrudt. Jeg er i akut have behov, hvilket er et problem når kalenderen siger februar og temperaturen siger “ikke-noget-du-skal-lave-havearbejde-i” – så indtilvidere må jeg nøjes med at plage mig selv med et udvalg af have programmer, og nærlæsning af frøbutikkernes udvalg.

Lidt forspiring  er der sat igang, chili og akelejer, chilifrøende er fra en kollega hvis drivhus flød over med chiliplanter sidste sommer og akelejerne er egen avl – jeg elsker akelejer og dem vi fandt i haven sidste sommer er nogen af de smukkeste jeg har set – så nu håber jeg at jeg kan få dem til at spire. Jeg har gemt æggebakker hele vinteren til at lave forspirring i, så har et pænt lille lager til at ligge nu (så kan man lige som også få sat billede  på hvor mange æg vi egentlig spiser)

I bryggerset  ligger georgineknoldende og “sover” nu kan de heldigvis snart komme i jorden, og indtil videre ser de ud til at have overlevet. Så nu bliver det spændende om de smukke blomster kommer op af jorden i løbet af sommeren.

Indtil videre må jeg nøjes med havebilleder fra sidste sommer, mens jeg drømmer mig mod varmere tider med kølig rosé og friske bær i haven.

image

image

Den her ribs busk fandt vi i hækken af alle steder - men det bliver ribsene ikke dårligere af.

image

image

Det handler bare om at omgive sig med de rigtige…

20. februar, 2015

Det sker ofte at jeg befinder mig i et selskab, hvor jev føler mig som et latterligt usundt menneske. Egentlig tror jeg ikke det står så slem til, vi spiser godt, groft, “rent” og varieret – men vi bekender os ikke til nogen “livsstil” ingen lchf, ingen 5:2 ingen palæo osv. Tilgengæld spiser vi gluten, mælkeprodukter, kød og sukker – alt sammen kun i mængder jeg synes der er rimelige, men de kommer ind – og jeg vil ikke undvære dem fuldstændig.

Men når man så sidder og hører på udsagn som “jamen vi har bare noget frugt liggende” eller “altså jeg kan jo godt spise hvide ris, men kan altså bare bedre lide de brune” – så sender jeg mine køkkenskabe en tanke hvor der somregel er en eller anden form for sukkerholdig produkt og hvis der ikke er, så står det skidt til. Og hvor risene er KRIDhvide fordi jeg ikke gider at pine mig selv med de brune ris og deres (well – efter min mening) flade, tørre og kedelige smag.

Det er ikke fordi jeg har et problem med folk der lever sundere end jeg gør, jeg forstår ikke de vil undvære så mange goder, men har da også respekt for at deres rygrad er stærkere end min.

Men i løbet af den her uge har jeg fundet ud af at det bare handler om at omgive sig med de rigtige mennesker. Jeg er startet på et 4 ugers forløb på en tegnestue i Hjørring, hvor jeg arbejder sammen med 4 mænd – og her er jeg blevet stemplet som “hende den sunde” på grund af mine hjemmebagte grovboller, salat og gulerødder – frem for grillmad og store mængder kaffe. Så nu vil jeg klappe mig selv på skulderen og sige “det går nok – helt skidt står det nok ikke til”

Med den opmuntrende  tanke vil jeg holde weekend med god samvittighed og indtage chokolade i aften!
God weekend derude.

Lillebitte sjal

9. februar, 2015

Jeg havde lidt en drøm om et stort, let sjal som skulle bruges til de lune sommeraftener. Jeg fandt en opskrift og et nøgle garn jeg havde liggende og gik så igang – det blev bare ikke så stort igen, men det kan da bruges. Man kunne jo så argumentere for at jeg ret nemt kunne gøre det større – der var bare ikke mere garn.

Om ikke andet så synes jeg det er meget fint til bare at have rundt om halsen

og så opfyldte det den vigtigste funktion – beskæftigelses terapi. Skal gerne have et eller andet projekt igang, så hænderne ikke skal være alt for meget i ro, det er jeg ikke så god til længere kan jeg godt mærke. Så er det bare noget skønnere at producere et eller andet, istedet for bare at sidde og rode på pinterest (som ellers er blevet en frygtelig tidsrøver) eller spille et eller andet dumt spil.

Nu er næste projekt sat igang, et strikket tæppe i noget lækkert blødt hvidt garn, det er også begrænset til hvor mange nøgler jeg har liggende, men så må også det blive så stort som garnet tillader.

Jeg nyder de sidste “fridage” inden den står på en måneds praktik fra på torsdag – det bliver lidt spændende at komme lidt igang igen.