Månedsarkiv: marts 2015

Svigermors kager

27. marts, 2015

Med lettere forsinkelse synes jeg at jeg vil dele de kager jeg sammen med svigerinden fik lavet til svigermors fødselsdag her for et par uger siden.

Efter ønske fra svigermor var det lagkager og cupcakes, som endte med det her udtryk

image

2 “klassiske” lagkager med kagecreme og marmelade, glasur og flødeskum og 2 “fancy” kager med hindbær- og blåbærmousse, smurt op med hvid chokoladeganche.

image

Cupcakes med med samme grunddej, og så fyldt med hhv. Chokolade, hindbær og blåbær. Vi lavede små flag hvor der stod hvilken type fyld der var i, så det ikke bare var et sats for folk. Det tog en h****ds tid at lave flagene, men  det var det værd – de blev bare så fine altså.

image

Håber I myder fredagen – og får en dejlig påske. Vi har planlagt kolonihave aktivitet det meste af påsken, afbrudt af lidt lumberjack arbejde hos nogle venner og lidt fødselsdagsfejring af gemalen. Så nu vil jeg få hævet mit luksuslegme og gå ud og bage lidt “kolo-kage” til de velfortjente pauser i havearbejdet.

Ikke flere brændte naller

26. marts, 2015

Jeg ved ikke hvorfor – men af en eller anden grund har vi i lang tid kun haft et sæt grydelapper.

Min søde svigermor har godt nok hæklet nogle stykker til mig, men efter at have brændt nallerne ind til flere gange, fordi fingerne er smuttet igennem hullerne, er de opgivet.

Men om sider har jeg fået taget mig sammen, og hæklet et par selv – af en type som fingrene ikke går igennem.

Jeg har faktisk hæklet dem ud af et stykke stof…

der blev klippet op til “garn”…

og derefter, med fastmasker, hæklet til to styk grydelapper

De ser ikke så ordenlige ud, der er mange “tråde” der fister ud  over det hele – meeeeen skal jeg være ærlig, så handler det altså mest om at få et par grydelapper, ikke en pyntegenstand, og til det er de helt perfekte.

Et eller andet sted synes jeg faktisk også at det er lidt fint at de er så uordenlige som de er, jeg kan ikke rigtig sætte fingeren på hvorfor – måske er det bare lidt “stolthed” over selv at have lavet dem – who knows…?

I dag står dagen hovedsageligt på tøjvask og oprydning/rengøring – efter en uges sygdom, hvor der intet er sket ud over at rode til, virker det til, er det tiltrængt, selvom jeg synes det er lidt svært at finde energien til det – men jeg skal nok nødig klage, gemalen tog en 11-timers arbejdsdag, første dag efter sygemelding, så burde jeg nok ikke klage over lidt meget rengøring.

 

Update fra sygeland

20. marts, 2015

Vi ligger underdrejet i den lille husholdning. Gemalen gik ned med influenza mandag aften og jeg onsdag aften.

Og den får bare hele armen, feber, ledsmerter, hoste, snotten og enorm træthed og en god portionselvynk – og så er det bare vanvittigt dårligt planlagt at vi ligger på samme tid. Gemalen agerer mest sygepasser, fordi han er mindst dårlig i og med at han startede lidt tidligere. Og ellers har vi prøvet at få vuffen til at være sygepasser for os – det er bare lige som om det eneste hun forstår ved den opgave er at ligge oven på os i sofaen…

Vuffens tilgang til sygepleje

I går kunne hun ikke egang lufte sig selv, så min far trådte til og tog hende med på en tur ud for os, mens vi fortsatte med at være syge.

Så i de her dage står den på en upassende stor mængde film, og en masse udtryk for “bvaaah jeg har det dårligt”/”av det gør ondt over alt”/”puuuuuh hvor har jeg det varmt/koldt.” og det fortsætter det nok med – farvel weekendplaner, madplaner og i det hele taget alle andre planer…

Jeg håber vi er over det værste, så de næste dage ikke skal foregå i feberboble.

“Stjæl bare med arme og ben”

16. marts, 2015

Denne utrolig sunde livslektie blev gentaget mange gange mens jeg læste, det betød selvfølgelig “saml inspiration og optag nye indtryk fra andre”, så i bedste stjæl-med-arme-og-ben-stil vil jeg nu lave et indlæg stærkt inspireret af Maren (som iøvrigt har en fantastisk blog og humor) vil jeg lave mig et:

Indlæg I aldrig fik

Der er nemlig gået frygtelig lang tid siden jeg sidst fik blogget, det på trods af at jeg faktisk har haft noget at blogge om, så var det bare som om tiden manglede. Men nu er den her, så nu skal I da ikke snydes.

Indlæg I aldrig fik kunne være, hvordan jeg i bedste forstad-frue-stil har pyntet døren med et forårskrans. Med “kolo-dyrkede” birkeris, og et udvalg af farverige bånd fra Søstrene Grene. Efter flere forsøg på at få skidtet rundt, blev den æggeformet, men så er det altså bare sådan den hele tiden skulle være *host-host*.

Påskekrans – eller æg, hvis vi nu skal være helt præcise med formen.

Et andet indlæg I aldrig fik, kunne være det hvor vi brugte en hel dag på at skovle låååååårt (det østjyske hænger stadig lidt fast i sproget) afhentet på nogle venners gård, og kørt ud til kolonihaven, for det nu er spredt ud over køkkenhaven. Vi håber på gode gulerødder i år – og var i øvrigt glade for at det ikke skulle foregå i 30 graders varme, så havde lugten nok ikke været så udholdelig som den var nu.

Et godt læs lååårt

Produktionsapparaterne

Et tredje indlæg kunne være det om min fascination af flyyyyyyyyversjusser, det kan godt være der kommer et senere hen om det, ikke at jeg nogen sinde har fået sådan en, men jeg synes bare der er en eller anden klassisk, retro, lidt stodder, stil over dem som jeg af uforklarlige årsager finder fascinerende (men okay – jeg er helt mormor-style også pjattet med portvin). Og så elsker jeg navnet hvor y’et skal trækkes meget langt ud!

Jeg snakkede med min far om at det bare hænger sammen med kolonihave livet med sådan en, så jeg måtte snart ud og have fat i en snaps, også fordi – hvordan kan man have en kolonihave uden at have snaps stående? Det synes han var så god en idé at han straks forærede mig en flaske snaps og nu ser frem til at vi sammen skal drikke flyversjusser i kolonihaven til sommer.

Snapsen pakket og klar i “kolo-kurven” så kan den komme med næste gang vi skal derud

Det sidste indlæg I er blevet snydt for er fra weekendens fejring af svigermor der fyldte 50 – jeg blev den betroede hjælper til at få dækket bord, gjort klar og ikke mindst gjort rent.

Borddækningen var efter teamet “badtaste” – eller spraglet, om man vil, intet måtte matche og hvis vi kunne finde grimme farver, var det klart at foretrække. Så med forskellig farvede duge, et bredt udvalg af servietter, bordkort og lys gik vi fredag igang med at dække bord – det tog nok næsten dobbelt så lang tid som normalt – for det var faktisk overraskende svært at få tingene til ikke at matche.

Festen blev… festlig, der er ret sikkert det mest oplagte ord at bruge om den. Der var leget karaoke-anlæg og indkøbt rigelige drikkevarer – så der blev sunget og danset til den store guldmedalje. Det er lidt sjovt at sådan nogle ting man tit vrænger lidt på næsen af, det bliver altså bare tit det mest festlige.

Spraglet borddækning

Skal det være badtaste – så lad det være badtaste