2015/04/29

“Det jo forååååaaaaahtjuh…”

Jeg elsker birketræer, de er simpelhen det smukkeste og mest elegante træ naturen har skabt og jeg vil kæmpe en brav kamp for det ene birketræ jeg ejer og dem jeg senere skulle komme til at eje.

Det smukke birketræ lige uden for vores vinduer.

Der er bare en periode på 2-3 uger her i foråret, hvor birken gør kærligheden meget svær at huske. Jeg er simpelthen ved at gå til i allergi, på grund af det åndsvage pollen sådan nogle træer åbenbart mener de skal afgive. Jeg har altid haft birkeallergi (i hvert fald al den tid jeg har vidst jeg har vidst at jeg har allergi) men de senereste år er overfølsomheden over for birk bare gået amok! Det i en sådan grad at krydsallergier nu forhindre mig helt fra at spise nødder og mandler, og fra at spise meget mere end hvad der svarer til én gulerod.

Sidste år måtte jeg bide i det sure æble og indse at de allergipiller jeg har kæmpet sådan imod at tage (synes de sløver så meget, og mine andre allergier har været mere helårsbetonede, så har ikke haft lyst til konstant at være på medicin, når jeg har kunne finde andre måder at tackle det på) nu måtte i brug. Når øjendråber og næsespray holder op med at virke efter 15 minutter, må det berømte håndklæde smides i ringen.

Nu er den kære birkesæson igang igen (er det ikke ret tidligt i år? eller er det bare mig der altid synes det er fortidligt..?) Og i går aftes foregik i en trancelignende tilstand. Havde ellers været kæphøj hele dagen “nej nej, det er ikke birk jeg reagerer på, jeg er jo ikke ved at dø endnu…” – det var jeg så til aften..

Så i dag måtte turen gå omkring apoteket, så jeg nu er væbnet til sæsonen og forhåbentlig kommer mere levende igennem end sidste år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *