Månedsarkiv: juli 2015

En uge endnu

27. juli, 2015

Om bare en uge starter jeg på mit nye arbejde.

Det er spændende og lidt surealistisk – nu har jeg vidst i lidt over 2 måneder at jeg har et helt rigtigt arbejde til august, men det har jo ligget langt ude i fremtiden, det gør det bare ikke længere – kun en uge længere frem.  Det slog mig for alvor da jeg i mit “mandagsritual” gik ind og tjekkede jobnet og der så ikke stod nogen dato for hvornår jeg skulle tjekke igen.

Det bliver rart (og hårdt) at komme igang med en hverdag igen, efter at have været ledig i næsten et år – Et år der i øvrigt stort set er forsvundet som dug for solen, jeg har egentlig ikke kedet mig som sådan, på en eller anden måde har jeg fundet noget at give mig til. Men jeg glæder mig nu til, at mine input til samtalen ved aftensmaden, kan indeholde andre ting end – “jamen så støvsugede jeg lige hele huset” eller “så strøg jeg lige alt vores vasketøj”  etc….

Jeg glæder mig til at kunne svare “Jeg er byggesagsbehandler” når folk spørger hvad jeg laver, istedet for “Jeg er arkitekt, men ledig lige nu… nej nej det er ikke så galt, mange arkitekter er jo ledige og jeg er åben over for de fleste jobs – jeg skal nok finde noget” (imens tankerne har svirret omkring hvad f¤#&%n jeg skulle gøre hvis jeg stadig var ledig efter 1½ år)

Og ikke mindst glæder jeg mig til at kunne bruge min viden og faglighed til noget, til at kunne gå på arbejde hver dag og til at samarbejde med spændende personer og fagligheder.
Jeg er SÅ lykkelig over at kunne få lov til at arbejde med det jeg rent faktisk har uddannet mig til, er SÅ glad for at jeg kan komme til arbejde kommunalt (som har været mit ønske siden jeg stadig læste) og ikke skal gå på kompromi eller efteruddanne mig til noget andet.

Nu skal den her uge så bare lige gå – det sker nok hurtigt, synes jeg har mange hængepartier der liiiige skal ordnes inden kalenderen siger august og 37 timers arbejdsuge + transport.

Egenproduktion

26. juli, 2015

Kolonihaven er begyndt at give lidt høst af sig.

I går blev der plukket en skøn lille buket blomster med hjem

og i dag kunne jeg få gravet kartofler op og trukket rababer til aftensmaden. Derudover blev det til en pæn lille portion solbær fra vores to små buske. Jeg havde tænkt at det var for lidt til at jeg gad at gå i gang med at lave syltetøj af dem, men de blev ikke rigtig ordentlig søde i år (mangel på sol og varme) så det blev til en lille portion syltetøj alligevel.

275 g solbær blev det til, som blev kogt med 1 dl vand og 275 g sukker.

Jeg bruger ikke konserveringsmiddel, fordi jeg er blevet lidt af en økoflipperhippie som foretrækker at undvære. Når det kommer kogende i skoldelede glas som lukkes med det samme, er risikoen for bakterie udvikling ret lille – og jeg vil hellere risikere at skulle smide lidt ud, end at komme konservering i, når nu jeg har friheden til at undgå det.

Deler man ikke mine holdninger til konserveringsmiddel i egenproduktion, vil jeg tro at 1/2 flydende konserveringsmiddel burde være passende – men husk at syltetøjet ikke må være kogende så.

2 små glas blev det til – jeg biksede hurtigt nogle etiketter sammen, som bare bliver printet på almindeligt papir og sat på glasset med en limstift, det fungerer ret fint faktisk.

Etiketterne er lavet sådan at der bare står “Kolonihavens” og “2015” på, så kan jeg i hånden skrive på hvad det er – så skal jeg nemlig ikke printe etiketter hver gang jeg propper noget mere på glas.

En backup plan

22. juli, 2015

Vores planlagte tur til Sverige gik jo lidt i fisk. Så vi tog en backup plan i brug istedet for i går.

Første stop på turen var på Galleri Birkegaarden lidt uden for Brønderslev – et ret fint sted, med et godt udvalg i kunstgenstande, til virkelig rimelige priser. Galleriet drives på frivillig basis og er klart et besøg værd.

Den hyggelige indgang til galleriet.

Den her lille rakubrændte-sag fik lov til at komme med os hjem – vi kunne ikke rigtig stå for den.

Herefter gik turen til Hune for at se Anne Justs Have (Haven i Hune) der er en spændende have at gå igennem, med mange snørklede stier og interessante planter. Det var lidt svært at komme rundt, på de smalle stier med mange mennesker der stoppede op hele tiden, men det må man vel tage med som en del af oplevelsen. Vi er alle haveejere, vores venner er “nye” haveejere som er ved at anlægge deres have, så der blev samlet inspiration til smukke blomster og snor lige hække.

Rundt om i haven var flere mindre huse, værkstedet her var klart min favorit.

Jeg har vist bare en svaghed for roser.

Endnu en rose.

Et alternativt andehus.

Gemalens drøm af en snor-lige hæk.

Frokosten indtog vi i Blokhus, med en efterfølgende tur rundt i byen og ned på stranden.

Blokhus strand med sømærke og badehuse.

Dagen blev afsluttet med grillning hos vennerne, inden vi tog hjem og væltede om på sofaen – det er utroligt så træt man kan blive af sådan en dag. Men den var SÅ hyggelig, og en værdig arvtager, når nu de oprindelige planer gik i vasken.

 

Et tankskib kom på tværs

21. juli, 2015

Man kan ikke planlægge sig ud af alt, vi havde for en måneds tid siden aftalt med et par venner at vi skulle en en-dags tur til Göteborg her i juli. Det blev til at skulle være i dag, pga. ferie og fridage havde et fint sammenfald der. Vi blev dog enige om lige at vente med at bestille billetter til vi kendte vejrudsigten (alt for meget vind og mig ombord på en færge er ikke en god sammenblanding)

Lørdag blev vi enige om at vejret så fornuftigt nok ud til tirsdag, så jeg fik bestilt billetter til os og alt var klappet og klart. Indtil søndag morgen hvor vi så ser at det her er sket. Vi gik lidt afventende i løbet af søndagen for at finde ud af om de fandt en hurtig løsning, eller om vi skulle reagere på det. Men søndag aften var færgen aflyst resten af ugen og mandag morgen frem til 2. august.

Så en nødplan blev sat i værk, og jeg gik igang med at prøve at komme igennem til Stena for at se om vi kunne få pengene retur. Efter en del forgæves opkald lykkedes det at få hul igennem. Jeg har set mange reaktioner på nettet over folk der er sure over at systemet ikke har kunne klare belastningen og det var svært at komme igennem + meget ventetid når man så gjorde. Brok over at Stena Line ikke var gearet til det osv osv.

Jeg vil så bare sige at jeg var yderst tilfreds – selvfølgelig var det træls at ringe forgæves op så mange gange, men det er også rigtig mange mennesker der forsøger at ringe ind hele tiden, og da jeg kom igennem sad jeg “kun” i kø i 10-15 minutter. Jeg fik den bedste venlige og kompetente service, ingen problemer med at betale pengene og alt gik hurtigt. Imens jeg var i telefonen kunne jeg høre hvordan der var en konstant summen i baggrunden af stemmer, og jeg kunne ikke lade være med at have lidt ondt af de stakkels mennesker der lige nu arbejder i overdrive for at få ombooket passagerer og samtidig garanteret skal høre på meget brok og urimelig skæld ud over noget de slet ikke har været herrer over.

Så lad det her indlæg være en imaginær high five til Stena for at håndterer situationen godt! og en løftet pegefinger til alle de urimelige mennesker der tillader sig at være sure på et rederi over at der er sket en ulykke med et af deres færger.

 

Og hvad blev vores backup plan så? Vores venner forslog et besøg til et galleri nær Brønderslev samt en tur til Haven i Hune, og så grill i aften – så der går turen snart hen for vores vedkommende. Nu håber jeg bare vejret klarer op snart.

Havevandring

11. juli, 2015

Det er vist ved at være noget siden at jeg har delt noget fra kolonihaven – så her er en lille “havevandring” fra i dag. Vi havde næsten perfekt havevejr, kun liiiidt for varmt – så der blev luget, slået græs og vandet køkkenhave – med hjem er salat og radiser til aftensmaden.

Vores roser er vist lidt bagud i forhold til andres, men nu er de endelig ved at springe ud – og de kommer godt i år – de har vist haft gavn af at være blevet passet ordentligt det sidste års tid.

Et styk nyluget bed.

Lavendelhæk “in the making” – planterne blev sat her i foråret – så håber den bliver mere hækagtig til næste år.

En anden rose – aner ikke hvad de hedder, hvilket er lidt ærgerligt – så hvis nogen skulle have bud modtager jeg gerne!

Seneste indkøb til haven er et loppefund af en yndig hæklet dug der bare skreg kolonihave – og så til sølle 30 kroner.

De første tomater er på vej.

Drivhuset er lidt bagefter – det skulle lige udvides før jeg kunne få noget sat derind, men det begynder da at ligne noget.

Køkkenhaven trænger til at blive luget (igen) men i dag stod den på gennem vanding, så må lugning komme en anden dag.

Vi har valgt lillabælgede ærter i år – som også er begyndt at titte frem, nu skal de bare blive lidt større.

Solbærene er ikke langt fra at være modne – det bliver vist ikke den store portion solbærmarmelade i år eller, så mon ikke de bare skal nydes friske.

Vores smukke træ er afblomstret – istedet er mine hjemmekreationer i hamaperler kommet op.

Den gode gemal har skaffet mig den her fine reol til drivhuset, til alle mine potter mv. den kom på plads i dag så nu bliver den nok snart fyldt.