Månedsarkiv: september 2015

Ude af huset

27. september, 2015

Jeg har haft nogle dage ude af huset. Torsdag morgen pakkede jeg den lille hvide og kørte mod Farsø, for at tage på tur med de nye kollegaer. Vi skulle teambuilde ude i naturen, lidt uden for Farsø. Dagen stod blandt andet på at løfte kollegaer gennem “edderkoppespind” af reb, lede folk på rette vej via walkie talkie og (ikke mindst) at køre i 70 meter lang svævebane over en gammel grusgrav.

Kort og kompas i skoven

Aftenen stod på god mad, vin og bål i en kæmpe tipi – til langt ud på natten. Super hyggelig aften der endte i bedste lejr stil i rundkreds rundt om bålet, med Carl-Mar sange og masse af latter.

Bål i tipien bragte lejrstemningen til turen

Natten tilbragte jeg ude i skoven i min gamle sovepose i en hængekøje. Det var SÅ hyggeligt at ligge der og vågne op til fuglefløjt (og regndråber) og kigge lige op i trækronerne – så kan man sagtens leve med at det var lidt koldt. Godt nok vågnede jeg op i løbet af natten og tænkte “NU falder jeg ned!” pga. lyden af en snor der gav sig – men jeg blev hængende, hele natten.

Fredag nåede jeg at være med til det meste af formiddagens program, inden jeg hastede videre til Aarhus – for at mødes med alle de andre restaurerings arkitekter, til vores årlige arrangement som jeg sidder i bestyrelsen for.

Der stod fredagen først og fremmest på gensynsglæde men også oplæg om hvordan kulturarven forvaltes ude i kommunerne. Til aften stod den på god mad og vin (igen) hygge og snak om alting og ingen ting.

Natten til lørdag tilbragte jeg hos min bror, der var så sød at lægge luftmadras til at jeg kunne overnatte der, det nu praktisk med familiemedlemmer spredt lidt over det hele. Jeg udnyttede hans gæsfrihed på det groveste og tog tidligt derfra igen lørdag morgen, for at tage med de andre arkitekter til Fredericia.

Fredericia set fra oven

I Fredericia fik vi gået (meget) og set på det fantastiske arbejde de har igang med at give fondsmidler til facaderenoveringer i midt byen – som kan bringe historien og skønheden tilbage til bymidten.

Skøn bygning i Fredericia

I dag er dagen gået med lidt afslapning og hjemmehygge. Gemalen tog i skoven for at kigge på noget brænde, så til eftermiddag tog vuffen og jeg en nybagt kage under armen og tog ud til ham – hvor vi kunne nyde skovens dybe stille ro og det gode vejr. Vuffen havde en fest og vi fik snakket lidt med gemalens fætter, hans kæreste og deres søn. Nu står maden og simre ude i køkkenet og vi har sat “forever” igang mens den står på lidt ost og kiks og lidt mere sofa hygge.

 

Lokalpatriotisme

21. september, 2015

I aften har tv2 præmiere på Norskov – og Frederikshavn bader (og svælger) sig i stjernestøvet. Mit tv flød over med frederikshavnsk dialægt da jeg kom hjem og som ved en anden bilulykke kunne jeg slet ikke kigge væk igen – selvom jeg egentlig synes at det var jammerligt kedeligt og en gang trækken i langdrag (med dårlig signal iøvrigt).

Men der kommer nok en anelse lokalpatriotisme op i mig, der der kommer noget fra “min by” – selvom jeg slet ikke bor i den. Så alt imens jeg sad og så go’ aften Danmark fra paradiskajen og kiggede lidt på den enorme borerig der indfandt sig i løbet af weekenden, kunne jeg ikke lade være med at trække lidt på smilebåndet over nogle af de udtalelser der kom.

Den første fik mig til at smågrine lidt for mig selv, var da manuskriptforfatteren nævnte noget med at det virker til at man kender hele byen heroppe – noget jeg ofte har “mobbet” min svigermor med, om ikke andet at hun kender halvdelen, og kender hun dem ikke – så kender hun helt sikkert nogen der kender dem. Hun forklarer det med at hun jo har boet i byen hele sit liv – jeg tror i bund og grund det handler om at manuskriptforfatteren har ret – sådan er Frederikshavn bare (Sæby inklusiv) – det er det samme for mine gamle kollegaer og mine venner – ikke for mig, jeg er “bare” tilflytter og har nok ikke helt mentaliteten og interessen i at kende alle.

Det næste jeg bed mærke i var Anne Sofie Espersen der, bemærkede at hvis man manglede noget, så var der helt sikkert en eller anen der trådte til for at hjælpe – eller kendte en der nok kunne hjælpe der. Det genkender jeg tilgengæld fra mig selv – og stort set alle andre heroppe. Det er lidt sjovt at noget vi tager så naturligt, er noget der bliver bemærket af folk der kommer ude fra – måske andre dele af landet kunne lære noget af os i Vandkants Danmark på det punkt?

Så jeg vil i aften sidde og være lidt stolt af min hjemmebane. Når gemalen kommer hjem tror jeg vi skal have set første afsnit af Norskov – og jeg kan helt ærlig sige at det kun er fordi den er optaget i Frederikshavn, ellers er krimiserier ikke lige min store kop thé, men nu skal den have en chance – så kan jeg altid ignorerer broen 3 når den engang starter….

 

 

All by myseeeeelf

2. september, 2015

Gemalen er på kursus i Grenå den her uge, så herhjemme må vuffen nøjes med mig.

Jeg har faktisk aldrig boet alene, så det er en lidt uvant situation for mig – men altså det går jo nok, men jeg er da glad for at det kun er en uge før vi er to (og en hund) i hjemmet igen. Jeg bliver nok bare lidt mindre ambitiøs når det kun er mig selv der er hjemme – sætningen “jeg gider ikke rigtig lave mad til mig selv” passer vist svært godt til mig… så de sidste tre dage har min aftensmad bestået af kartoffel/blomkål  suppe (af hjemmedyrkede kartofler og dansk øko blomskål dog) – egentlig  var planen at den skulle stå på suppe mandag og i dag og så reste lasagne tirsdag, men dygtig som jeg er glemte beg at tage lasagnen op af fryseren i går – og tog en forkert bøtte op i dag. Nu er der så  ikke mere suppe tilbage,  heldigvis har jeg  tiltusket mig at spise hos min moster og onkel i morgen, hvor jeg skal  ned og aflevere vuffen i “familiepleje”.

Vi skal nemlig til Sønderjylland fredag til lørdag. Fredag efter arbejde kører jeg til Aarhus for at mødes med gemalen og køre videre derfra til Kongeådalens Efterskole, eller Kongeelvernes-ådal som gemalen har omdøbt den til (lidt nørd er der vist tilbage  i ham). Grunden til at vi skal derned er at vi skal være reserveforældre for mindstesøsteren til et familiearrangement istedet for mine forældre der er på ferie. Vi synes så det bliver en lidt for lang dag at køre helt til Nordjylland igen samme aften,  så vi tager en overnatning  i Møgeltønder og en tur over “æ græns” lørdag, inden vi sætter mindstesøsteren af ved brormand i Aarhus og selv kører hjemad.

image

Glæder mig svært meget til at se hende her igen

Det går rigtig godt med mit nye arbejde! Jeg er så glad for at kunne stå op hver dag og køre på arbejde, med spændende opgaver og skønne kolleger. Jeg er godt brugt om aftenen, men det bliver stadig bedre og jeg begynder at have ret meget overskud igen. I dag lykkedes det mig faktisk at få startet op på at træne – stort skridt! Jeg har meldt mig ind i loop, fordi jeg der kan få bevæget alle  muskelgrupperne og kan gøre det hurtigt og effektivt. Jeg træner ikke for at  tabe mig, men for at få noget bevægelse  ind i kontorkroppen. Men jeg må indrømme at jeg til morgen havde alle planer om at udskyde opstarten til næste uge – jeg fik nu taget mig selv i nakken og kom afsted. Uden at skulle lyde hellig så  var det bare så godt af mig, min krop har værket hele dagen  med ondt over det hele – men en halv time deroppe fik bugt med det meste. Jeg satser på at komme afsted tre gange om ugen, på vej hjem fra arbejde  i fremtiden – nu skal jeg bare holde det….

Nu vil jeg snart finde min seng og lidt netflix serie, vækkeuret ringer ubarmhjertigt  klokken halv seks i morgen, til hundeluftning og madpakke smørring – det er hårdt at være alene 😉