2015/09/21

Lokalpatriotisme

I aften har tv2 præmiere på Norskov – og Frederikshavn bader (og svælger) sig i stjernestøvet. Mit tv flød over med frederikshavnsk dialægt da jeg kom hjem og som ved en anden bilulykke kunne jeg slet ikke kigge væk igen – selvom jeg egentlig synes at det var jammerligt kedeligt og en gang trækken i langdrag (med dårlig signal iøvrigt).

Men der kommer nok en anelse lokalpatriotisme op i mig, der der kommer noget fra “min by” – selvom jeg slet ikke bor i den. Så alt imens jeg sad og så go’ aften Danmark fra paradiskajen og kiggede lidt på den enorme borerig der indfandt sig i løbet af weekenden, kunne jeg ikke lade være med at trække lidt på smilebåndet over nogle af de udtalelser der kom.

Den første fik mig til at smågrine lidt for mig selv, var da manuskriptforfatteren nævnte noget med at det virker til at man kender hele byen heroppe – noget jeg ofte har “mobbet” min svigermor med, om ikke andet at hun kender halvdelen, og kender hun dem ikke – så kender hun helt sikkert nogen der kender dem. Hun forklarer det med at hun jo har boet i byen hele sit liv – jeg tror i bund og grund det handler om at manuskriptforfatteren har ret – sådan er Frederikshavn bare (Sæby inklusiv) – det er det samme for mine gamle kollegaer og mine venner – ikke for mig, jeg er “bare” tilflytter og har nok ikke helt mentaliteten og interessen i at kende alle.

Det næste jeg bed mærke i var Anne Sofie Espersen der, bemærkede at hvis man manglede noget, så var der helt sikkert en eller anen der trådte til for at hjælpe – eller kendte en der nok kunne hjælpe der. Det genkender jeg tilgengæld fra mig selv – og stort set alle andre heroppe. Det er lidt sjovt at noget vi tager så naturligt, er noget der bliver bemærket af folk der kommer ude fra – måske andre dele af landet kunne lære noget af os i Vandkants Danmark på det punkt?

Så jeg vil i aften sidde og være lidt stolt af min hjemmebane. Når gemalen kommer hjem tror jeg vi skal have set første afsnit af Norskov – og jeg kan helt ærlig sige at det kun er fordi den er optaget i Frederikshavn, ellers er krimiserier ikke lige min store kop thé, men nu skal den have en chance – så kan jeg altid ignorerer broen 3 når den engang starter….

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *