2015/09/27

Ude af huset

Jeg har haft nogle dage ude af huset. Torsdag morgen pakkede jeg den lille hvide og kørte mod Farsø, for at tage på tur med de nye kollegaer. Vi skulle teambuilde ude i naturen, lidt uden for Farsø. Dagen stod blandt andet på at løfte kollegaer gennem “edderkoppespind” af reb, lede folk på rette vej via walkie talkie og (ikke mindst) at køre i 70 meter lang svævebane over en gammel grusgrav.

Kort og kompas i skoven

Aftenen stod på god mad, vin og bål i en kæmpe tipi – til langt ud på natten. Super hyggelig aften der endte i bedste lejr stil i rundkreds rundt om bålet, med Carl-Mar sange og masse af latter.

Bål i tipien bragte lejrstemningen til turen

Natten tilbragte jeg ude i skoven i min gamle sovepose i en hængekøje. Det var SÅ hyggeligt at ligge der og vågne op til fuglefløjt (og regndråber) og kigge lige op i trækronerne – så kan man sagtens leve med at det var lidt koldt. Godt nok vågnede jeg op i løbet af natten og tænkte “NU falder jeg ned!” pga. lyden af en snor der gav sig – men jeg blev hængende, hele natten.

Fredag nåede jeg at være med til det meste af formiddagens program, inden jeg hastede videre til Aarhus – for at mødes med alle de andre restaurerings arkitekter, til vores årlige arrangement som jeg sidder i bestyrelsen for.

Der stod fredagen først og fremmest på gensynsglæde men også oplæg om hvordan kulturarven forvaltes ude i kommunerne. Til aften stod den på god mad og vin (igen) hygge og snak om alting og ingen ting.

Natten til lørdag tilbragte jeg hos min bror, der var så sød at lægge luftmadras til at jeg kunne overnatte der, det nu praktisk med familiemedlemmer spredt lidt over det hele. Jeg udnyttede hans gæsfrihed på det groveste og tog tidligt derfra igen lørdag morgen, for at tage med de andre arkitekter til Fredericia.

Fredericia set fra oven

I Fredericia fik vi gået (meget) og set på det fantastiske arbejde de har igang med at give fondsmidler til facaderenoveringer i midt byen – som kan bringe historien og skønheden tilbage til bymidten.

Skøn bygning i Fredericia

I dag er dagen gået med lidt afslapning og hjemmehygge. Gemalen tog i skoven for at kigge på noget brænde, så til eftermiddag tog vuffen og jeg en nybagt kage under armen og tog ud til ham – hvor vi kunne nyde skovens dybe stille ro og det gode vejr. Vuffen havde en fest og vi fik snakket lidt med gemalens fætter, hans kæreste og deres søn. Nu står maden og simre ude i køkkenet og vi har sat “forever” igang mens den står på lidt ost og kiks og lidt mere sofa hygge.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *