2017/04/30

Havedag

Endelig… ENDELIG.. E-N-D-E-L-I-G!!! ser det ud til at foråret har ramt os – for at blive. Nu har vi ti hvert fald taget chancen og kastet os over vores nye have.

Med flytningen overtog vi en lille have, et et styk uplejet græsplæne, x-antal vildt voksende hindbærbuske, en rosenbusk, nogle ikke opgravede rødder, skvalderkål til at brødføde en større hønsegård  og en terrasse der er lige så ujævn som Kong Volmers røv i blæsevejr (ja det er et udtryk! – tror jeg…)

Haven da vi flyttede ind

Gemalen angreb hindbærbuskene sammen med en veninde på en fridag (jeg var på arbejde og kunne blot komme hjem og nyde synet) græsplænen begyndte han at rense for mos og har nu fået klippet så den begynder at blive nogenlunde pæn at se på.

Og så har vi ellers bare ventet – ventet på at det elendige nattefrost ville stoppe. Vejrudsigten begynder at se ud til at vi slipper for det nu, så vi greb chancen og udnyttede at fridagen bød på lækkert lækkert forårsvejr og gik i haven.

Første punkt på dagsordenen var en tur i havecenteret for at hente nogle planter. Vi lagde en plan for haven for et stykke tid siden, og havde en god liste med over hvad vi skulle have indkøbt. Planen har været at lave et “sansebed” der kombinerer krydderurter, stauder, bærbuske og fine farver i ét. Planen er at det hele skal “vokse sammen” så det bliver frodigt at se på og ikke mindst undgå for meget lugearbejde.  Vi har i år placeret nogle sommerblomster til at “fylde ud” så længe det hele er så nyt, men forhåbentlig breder de flerårige planter sig snart.

Vi startede med en tur i et plante lagersalg i Randers, og fik fat i hvad de kunne tilbyde fra vores “bruttoliste” – derefter tog vi i Plantorama og fik fundet det vi manglede. Derudover havde vi fundet lidt i gemalens brugs i går, de havde 30% på alle planter i weekenden, så alt i alt har vi faktisk fået gjort planteindkøbet ret billigt – det hjalp også gevaldigt at have en overordnet plan og ikke bare indkøbe i vildskab, som vi har gjort andre gange.

Eftermiddagen blev brugt i haven, der skulle fjernes lidt mere skvalderkål (det kan vi nok glæde os til at gøre hele sommeren) og så skulle bedet udvides en lille smule. Derefter begyndte vi stille og roligt at få fordelt planterne og gravet dem ned. Et par timer senere var bedet plantet til og nogle krukker fyldt med fine sommerblomster – og nu er haven klar til at blive nydt.

Og så en gang billedspam 🙂

En aktiv have hjælper

Pause i solen

Krukker med sommerblomster på terrassen

Vores fine lille bed, den store rosenbusk i forgrunden lod vi stå – så må vi se om den bliver fin, ellers ryger den nok til næste år.

Fuchsia og duftnelike

Silkepæon og lavendel

Tagetes og oregano

Timian

Løjtnantshjerte og uægte jasmin i baggrunden

Det fine lille bed – vi lod lidt af hindbærbuskene stå – det bliver aldrig til den store høst, men lidt “hyggebær” kan det nok blive til.

Dr. Ingrid kom på altanen

Lidt pynt til altanen

Nu er energien opbrugt og kroppene ømme. Jeg kan godt mærke at der er lidt mere fylde og vægt at arbejde med nu, så selvom gemalens tog sig af det hårde arbejde er jeg helt færdig nu – så det heldig at aftensmaden kan klares nemt, at aftenen kan bruges i sofaen og at det kun er en halv arbejdsdag i morgen, som jeg tager herhjemme fra.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *